Röhögcsélt Merkel lehetséges utódja az áradás sújtotta helyszínen

2021. július 18. 10:58
Eközben az előtérben a német elnök nyilatkozott, és fejezte ki a részvétét az áldozatok hozzátartozóinak.

Angela Merkel kancellár lehetséges utódja a kollégáival nevetgélt a háttérben, miközben a német elnök, Frank-Walter Steinmeier az áradások áldozatai hozzátartozóinak fejezte ki részvétét, számol be a Telex. Armin Laschet nemcsak a CDU elnöke idén január óta, de Észak-Rajna-Vesztfáia konzervatív miniszterelnöke is, így épp az esőzések miatti áradásoktól sújtott tartományok egyikének vezetője.

A politikus a sajnálatát fejezte ki a szombati jelenet miatt.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a politikai jövőjébe kerül

Mi nem?

Mi az a nemzedék vagyunk, amelyik még látott valamit a II. háború borzalmaiból, meg látta még a rurális, nyomorúságos, de magas fokon kulturált középosztályi létet a háború után, akik még logarléccel kezdtek és nyelvtudással, számítógép felhasználói ismeretekkel fejezték be a munkás életüket.

Lehet, h. rajtunk is múlt, meg a sors által ránk mért tragédián, de nem igazán érzem a felemelkedést, noha gyakran ejt bámulatba, mennyivel könnyebbek lettek a konyhai, háztartási munkák. Maga az, h. a csapból hideg-meleg víz folyik, még falun is, még mindig örömöt szerez. Fura, h. mennyire meghatározók a gyerekkor emlékei.

Valamelyik fiókban még egy hányódik nálunk, kapásból már nem tudnám használni.

Vannak más változások is. Régebben permeteztük a szőlőt. Most azt várom, h. kicsit lehűljön, és a buxust fogom, idén harmadszorra permetezni. Már tegnapelőtt kellett volna. A diót is permetezni kell, a dió magas, azért arra jön szakember, motoros géppel. Nagymamához még átjárt az egyik közeli faluból János, szikár, fekete székely, aki 19-ben átjött Erdélyből a családjával és megcsinálta nálunk (is) a nagyobb munkákat, szépen, rendesen. Különben nagyon szépen boldogultak.

Túl meleg is van és minden egyre nehezebb. Segítség pénzért sem nagyon, az ember csinálja, míg bírja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés