Hatalmas árhullám tart Magyarország felé

2021. július 18. 21:53
A tetőzés kedd, szerda környékén várható, harmadfokú készültség is várható Nagybajcsnál.

Az Időkép szerint, Nagybajcsnál 610 cm körüli, Komáromnál 550 cm körüli, Esztergomnál pedig 500 cm körüli vízállás várható.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 233 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most nem azért, de az ellenzékiek miért drukkolnak annak, hogy itt is nagy árvíz legyen és emberek haljanak meg? Elment a józan eszük?????
Megnyugtatom őket, hogy mi jól fogunk védekezni......

A hatalmas árhullám nem ilyen.

Budapestet nem érheti árvízi inzultus, mert klímavészheléyzet
üzemmódban működik.

Művelődj:

I.fokú készültség feladatai

A védelmi szakaszon elrendelt I. fokú készültség esetén a szakasz-védelemvezetőnek be kell járnia az adott szakaszt és meg kell vizsgálnia a védművek, zsilipek, illetve egyéb műtárgyak állapotát. Ameddig a készültség fennáll, addig 12 órás nappali őrszolgálatot kell tartani, valamint a vízállásokat naponta legalább két alkalommal (6 és 18 órakor) - ha szükséges többször - le kell olvasni, fel kell jegyezni és jelenteni kell.

II.fokú készültség feladatai

A védelmi szakaszon elrendelt II. fokú készültség esetén a készültség tartama alatt éjjel-nappali őrszolgálatot kell tartani, valamint a vízállásokat naponta négy alkalommal - 6, 12, 18 és 24 órakor - le kell olvasni, fel kell jegyezni és jelenteni kell. Abban az esetben, ha a készültség elrendelésekor még további jelentős áradástól kell tartani, akkor a területileg illetékes vízügyi igazgató mozgósíthatja a hozzá tartozó - speciális egységét - VIZIG védelmi osztag egészét, vagy annak egyes részlegeit.

III.fokú készültség feladatai

A védelmi szakaszon elrendelt III. fokú készültség esetén a védmű azon pontjaihoz és műtárgyaihoz, ahol annak állékonyságát súlyosan veszélyeztető jelenséget észlelnek, vagy az árvízvédekezési terv szerint arra lehet számítani, oda vészőröket kell állítani. A készültség tartama alatt a vízállásokat kétóránként (páros órákban) le kell olvasni, fel kell jegyezni és jelenteni kell. Amennyiben a III. fokú védekezés az előrejelzés szerint tartós lesz, akkor a területileg illetékes vízügyi igazgatónak kötelessége készültségbe helyezni a védelmi osztagot, illetve javaslatot kell tennie a rögzített erőforrások igénybevételére.

Rendkívüli készültséggel kapcsolatos intézkedések

Gátszakadás veszélyének fennállása esetén köteles a területileg illetékes vízügyi igazgató a lokalizációs tevékenység megkezdésének elrendelését, valamint szükség esetén javaslatot tesz a miniszternek új lokalizációs mű kiépítésére. A veszély mértékének megfelelő számú, de legalább két árvízvédelmi osztagot köteles a területileg illetékes vízügyi igazgató az OMIT útján igényelni és a helyszínen készenlétben tartani, továbbá ha szükséges a töltések és a műtárgyak vizsgálatára külön különleges felszerelésű csoportokat kell igényelni és a helyszínen készenlétben tartani az OMIT-tól.

Nézd meg a dátumokat és fuss neki még egyszer ;-)

Meghal a budai rakpart is.

Mi a hiperpasszív vészterve Főpolgármester úr?

Budapest bezár!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés