Egy rasszizmus elleni szervezet miatt szabta ki a büntetést az UEFA

2021. július 18. 14:22

Deák Dániel
Facebook
Jósa Bálint korábban több Soros-féle NGO-nál dolgozott a befogadásért.

„A képen Jósa Bálint látható, akinek a szervezete közreműködött abban, hogy Magyarországot megbüntesse az UEFA. A korábban több Soros-féle NGO-nál a »befogadásért« dolgozó Jósa állítása szerint ő is a magyar válogatottnak szurkolt és nem célja, hogy megbüntessék a magyar futballt. Nos, ez nem jött neki össze...

Mélyen felháborította a magyarokat, hogy a remek hangulatú, csaknem telt házas Eb-találkozók után az UEFA három tétmérkőzésre zárt kapussá tette a Puskás Arénát, és százezer eurós pénzbírsággal sújtotta az MLSZ-t egyes szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt.

Az európai szövetség a büntetést a FARE Network nemzetközi NGO jelentése alapján rótta ki. A FARE (Football Against Racism in Europe) civil szervezet, 1999-ben Bécsben alapították, 2001 óta az UEFA partnere, egyben »lándzsája« a rasszizmus ellen harcban.

Jósa Bálint, az NGO egyetlen kelet-európai elnökségi tagja a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta: a FARE kockázatelemzést végezve ajánlást tesz az UEFA-nak, mely mérkőzések azok, amelyeken fennáll a veszélye, hogy a nézőtéren diszkriminatív megnyilvánulásra kerülhet sor. Az UEFA ezután biztosít jegyeket a mérkőzésre nekik.

Jósa Bálint egyébként 6 különböző NGO-nál dolgozott korábban: Menedék, Artemisszió, Amnesty International, Ghandi Egyesület, Afrikáért Alapítvány, Anna Lindh. Iskolai programokat is vezetett a »befogadó társadalomért« a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet és az Európai Bizottság projektjeiben.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a Mandinernek adott interjújában azt mondta, még részletes indoklást vár a döntés kapcsán, de a szövetség mindenképpen fellebbez a döntés ellen. Emellett pedig a kamerafelvételek alapján mindent megteszek azért, hogy akiket felelősség terhel, polgári jogi eljárásban feleljenek a tettükért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, ebből Ügy-et kéne csinálni, Közügyet. Felgöngyölíteni és közhírré tenni. Globalista-maffia.

Ez, így, nagyon cifra. Az sem ártana, ha közkincs lenne, kikből verbuválódik a "civil" szervezetek személyi állománya.

Ez több, mint valószínű Jásdi előélete ismeretében. Ez határtalan aljasság és hungarikum, amennyiben EZ a szint jobb helyeken ismeretlen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés