Nemzeti gyászt hirdettek Hollandiában az áradások áldozatainak emlékére

2021. július 17. 13:02
Hollandiában nemzeti gyásznapot hirdettek keddre, miután legkevesebb húszan vesztették életüket az áradásokban, legalább ugyanennyi embert pedig nem találnak – írta meg az Euronews.

Számos települést vágtak el a külvilágtól az árvizek és az általuk okozott földcsuszamlások. A károk mértékét egyelőre lehetetlen megbecsülni. Egy hatéves fiút szerdán mentettek ki: egy focitáborban volt, amikor a katasztrófa bekövetkezett, két nappal később, pénteken találkozhatott szüleivel – írja az Euronews. 

„Nem tudtak kijutni az épületből, Enzo 48 órát töltött öt másik gyerekkel és két felnőttel a második emeleten. Vigyáztak egymásra, ezért lehetünk most újra együtt” – mondta az édesanya a lapnak. 

Hollandiában az ár áttört egy gátat, ami miatt további százaknak kellett elhagyniuk otthonukat. A szomszédos Belgiumban található Limburgot is gyorsan ki kellett üríteni, sokakat nem engedtek idős rokonaikhoz – számol be a lap. 

„Az anyukámért jöttem, hogy segítsek neki, de nem engednek át. Telefonon beszéltem vele, hogy hol tart a pakolásban. Segítenék neki, de nem engednek át, ez idegtépő” – nyilatkozta egy nő.

Több kelet-belgiumi városban nem szabad csapvizet fogyasztani még forralás után sem. Az ország miniszterelnöke péntek délután azt mondta, a jelenlegi az ország történelmének legsúlyosabb árvize. 

Fotó: Maurice Amoureus / ANP / ANP via AFP

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés