Négy szurkolót tartóztattak le rasszista bejegyezések miatt

2021. július 15. 15:14
Az Európa-bajnoki döntőben tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat érték a rasszista támadások.

Amint arról korábban beszámoltunk, rasszista megjegyzések miatt nyomozott a brit rendőrség a kihagyott tizenegyesek kapcsán. Mindhárom hibázó angol játékos színes bőrű volt, így az elvesztett döntő után hamar megtalálták őket a kommentelők. 

Eddig négy embert tartóztattak le abban a nyomozásban, amelyet a brit labdarúgást felügyelő egység (UKFPU) a vasárnapi Európa-bajnoki döntővel összefüggésében, a tizenegyest hibázó színes bőrű angol játékosokat ért rasszista támadások kapcsán indított.

Az olaszokkal szemben elbukott finálét követően Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka is egyes szurkolók céltáblájává vált, a közösségi médiában, Facebookon, Instagramon és a Twitteren számos rasszista bejegyzés született a futballistákkal kapcsolatban.      

Mark Roberts főkapitány elmondta, mindenkit megdöbbentett, hogy ezeket az inzultusokat a honfitársaik követték el a játékosokkal szemben. Boris Johnson miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány kiterjeszti a labdarúgásban alkalmazott büntetéseket – kitiltás a stadionból – az online elkövetett hasonló esetekben is.

(MTI)

Kép forrása: MTI/AP Pool/Peter Morrison

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Churchill mit fog kapni ezért?
Az afrikaiak általában "kevésbé kegyetlen állatok” ha ruhát vesznek magukra.

"Rasszista beordibálásoknak helye nincs, sehol a világon, mert sport, nem pedig háború." - írod.
A háborúban meg van helye:
Amikor a kurdok fellázadtak a brit uralom ellen, Churchill megállapította: erősen támogatom a mérges gáz használatát civilizálatlan törzsek ellen, mert az elterjesztene egy élénk terrort.

When the Kurds rebelled against British rule, he said: "I am strongly in favour of using poisoned gas against uncivilised tribes...[It] would spread a lively terror."

Teljesen igazad van!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés