Hivatalos: megindult az uniós eljárás a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. július 15. 12:28
A lengyelekkel szemben is kötelezettségszegési eljárást indított az Unió.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt. Az uniós testület erről friss sajtóközleményében, a júliusi „eljáráscsomag” kihirdetésekor tájékoztatott – írja a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója.

Magyarország mellett Lengyelországgal szemben is jogi eljárás indul az LMBTQ-közösséget érintő lehetséges jogsértések miatt.

Hazánk esetében az EB az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezik meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ tematikájú mesekönyvekben fel kell tüntetni, hogy azok a „megszokottól eltérő” kiadványok. Lengyelországgal kapcsolatban az Európai Bizottság kifogásolja az úgynevezett LMBT-mentes zónák létét, s azt, hogy Varsó ezidáig nem válaszolta meg kielégítően az azokkal kapcsolatos aggályokat.

Nyitókép: Olivier Matthys / Pool / Anadolu Agency / AFP

Összesen 368 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kártérítési pert kell kezdeményezni az EU-val szemben, mert jogtalanul tartja vissza a támogatási forrásokat. Ezt az igényt megalapozza a Velencei Bizottság állásfoglalása a törvényről.

Az EU-nak nincs érvényes elfogadott alkotmánya, mert vannak országok ahol nem történt meg a ratifikáció.
Így lett helyette öszvérmegoldásként a Római- és Liszaboni szerződés.

Az EB pedig téved, mert a törvény a 18 év alattiakkal kapcsolatos, akiknek a jogaik bizonyos témákban korlátozott. Szerintem a törvényben foglaltak is ehhez hasonlóak, így nem beszélhetünk sérelemről.
Amennyiben lehetőséget biztosítunk, hogy az oktatási intézmények szakdolgozóin kívül más civil szervezetek, tagjai, magánszemélyek is oktathassanak sérülnek a szülői jogok.

A vizsgálat lezárul, felejtse el.

Azt a problémát kell megoldani, hogy az OPNI bezárásával te itt kóborolsz.

A gyerekeid és az unokaid asztalára tesznek oda ...
Te még helyesled. Jó étvágyat!

Miért ilyen sürgős?
A Bizottságnál már megint megelőzi a kocsi a lovakat.
Még nem lépett hatályba - most van készítés alatt - a törvény végrehajtási utasítása, amely választ fog adni a Velencei Bizottság felvetéseire.
Amennyiben a magyar igazságügy körültekintően készíti el a végrehajtási utasítást és tartalmazni fogja a reagálást a Velencei Bizottság felvetésére, a Bizottság elveszti a pert és a magyar állam jogosan fogja követelni a kártérítést.

Ez a játék nem másra megy ki, mint arra, hogy befolyásolja a jövő évi választásokat. Korábban - 2006-ban - is ezt tette az EU, amikor elhallgatta, hogy valótlan számokat tartalmaz a konvergencia program.

,,Alapvető jogok érvényesüléséről hadovál ,,

Alapvető jog a szavazati jog. A fiatalkorúaknak viszont sincs szavazati joguk.
Ugyanilyen a a házasság. Amennyiben a 16 évet betöltötte csak szülői beleegyezéssel és gyámhatósági engedéllyel köthet házasságot.

Most olvasom, Franciaorszában el akarják törölni a szülő vétójogát a gyermeke nemátalakító műtéte kapcsán.
Ezt kell látni, a folyamatot! Egy gyerek hogy jutott el odáig, hogy nem az akar lenni, akinek született? Mint tudjuk, nyugatról minden begyűrűzik előbb-utóbb.
Mi ezt most az elején akasztottuk meg.
Te biztosan érted, hogy brüsszelnek miért annyira baromi fontos ez a téma? Elmeselhetnéd.

Mi ebben a szopás? Ez nem EU hatáskör.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés