A kolozsvári polgármester szerint a románok a Római Birodalom egyetlen örökösei

2021. július 8. 11:56
A városvezető szerint a románok rengeteg mindenre lehetnek büszkék a Római Birodalom egyetlen örököseiként.

A román belpolitikában újra előtérbe került, hogy a román jobboldalnak mennyire kell képviselnie a keresztény és nemzeti értékeket. A volt kormányfő, Ludovic Orban egy nyilatkozatában amellett kardoskodott, hogy a Nemzeti Liberális Párt határozottabban álljon ki a hagyományos román értékek mellett, mely alatt első sorban az orthodox egyház tanításainak figyelembevételét, és a sajátos nemzeti büszkeség előtti tisztelgést szokás érteni. 

Kolozsvár polgármestere, Emil Boc Ludovic Orban egyfajta belső ellenzékének számít, miután a jelenlegi kormányfőt, Florin Citut támogatta a kormányfőségben.

Városában – hasonlóan a kormánykoalícióhoz – a Momentum testrvárpártjával az USR-rel is jó viszonyt ápol. Emiatt támadta meg Ludovic Orban, aki felhánytorgatta, hogy „az USR-sek nem vesznek részt nemzeti ünnepeken, és nem vetnek keresztet”.

Erre Emil Boc úgy reagált, hogy Kolozsváron a román zászló napjának ünnepén is részt szoktak venni az USR-sek.

„Nem tudom más megyében mi a helyzet, de én Kolozsváron láttam az USR-s alprefektust a román zászló napján, sőt, ő vezette a ceremóniát. Értékeltem a jelenlétét, hiszen egy olyan népnek, aki nem ismeri a múltját, jövője sincs. És nekünk nagyon sok büszkeségre van okunk, legalább annyira, mint a többi nemzetnek, hiszen mi vagyunk a Római Birodalom egyetlen örökösei. Még a nevében is” – mondta Boc. 

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos ezek komolyan gondolják. Amin persze röhögni kellene, de nem lehet, mert ennek a dákó-román fajelméletnek a mentén zúzzák szét a magyarságot.
Amely elméletet volt kedves három, Budán tanuló vlach egyetemista összelapátolni, maguk sem gondolták, hogy ez a hülység valaha anyagi erővé lesz.
Mindenesetre Petru Maiornak, Micu Kleinnek és Sincainak EMLÉKTÁBLÁJA VAN A BUDAI VÁRBAN!!!! Nekik, aki megalapozták azt a náci ideológgiát, amely az oláhokat Magyarország ellenségévé tette örökre.
Annak a táblának ott nincs helye, hanem annak a táblának van ott helye, hogy Románia jelenleg is területi igényt jelentett be Magyarország további jelentős részére.
Legyünk már észnél, ne röhögjünk!

Persze, igaz. De amit írtam, az is erről szól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés