Orbán Viktor: A nemzet aranya

2021. július 6. 15:53
Videót posztolt a miniszterelnök Magyarország aranytartalékáról.

A nemzet arany címmel posztolt videót Orbán Viktor miniszterelnök azt követően, hogy Matolcsy György jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot. A kormányfő kiemelte az emberek számára, hogy sok arany van, mert ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, egyrészt pénzre van szükség, valamint arra, hogy a pénznek legyen értéke. Hozzátette:

A pénz értékét pedig három dolog garantálja: az arany, a jegybank és a kormány.    

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Népünk igenis luxuskörülmények között él és bármit megtehet, amit csak akar, bár mindkettőt az őt képviselő politikusokon és strómanjaikon keresztül veheti igénybe.

Viszont az uzsorahitel-törlesztés és robotolás látástól vakulásig az alanyi jog és kötelesség.
A proliknak.

És Grazban van egy híres pszichiátria neves magyar ügyfélkörrel.

Lölő meg a Bocskor volt feleségével a Mediterrániumot látogatja végig a Lady Mrd és egy Bombardier fedélzetén ezekben a napokban.

Szóval ez az ország bokréta Isten kalapján, na!

Akkor hogy lehet ott?...

Amúgy: Orbán Viktor a nemzet "aranya": az ő tevékenysége a záloga a demokráciának, gyarapodásnak, a jólét növekedésének.

Surányi megmagyarázza
,,Az aranytartalék eladása kérdésében kár, hogy nem konzultáltak a szerzők az MNB jelenlegi elnökével. 2011-ben egy képviselői kérdésre adott hibátlan parlamenti válaszában érvelt az arany eladása mellett. Az arany régóta nem pénz, monetáris funkcióval nem bír, intervencióra nem használható, nem kamatozik, tárolása viszont pénzbe kerül. Az arany ellenértékeként kapott deviza viszont az akkori magas kamatkörnyezetben megfelelő hozamot is biztosított. Az akkori helyzetben, a nagyon alacsony nemzetközi tartalékszinten belül szükség volt a likvid, tehát nem aranytartalék növelésére. Az arany egy részének eladása mennyiségileg nem volt jelentős, nem érte el a 200 millió dollárt, 1991-93 között történt. Az akkori eladási ára nettó jelen értéken nagyjából megegyezik a jelenlegi piaci árával. Veszteség tehát senkit nem ért. Emellett, amikor az én mandátumom lejárt 2001-ben, az arany ára olyan közel volt a 9-10 évvel korábbi eladási árához, hogy jelentős haszna volt rajta a jegybanknak, az országnak. Utódaim egyébként bármikor annyi aranyat vehettek volna 4-500 dolláros unciánkénti áron, amennyit csak akartak. Nem véletlenül nem tették. Az arany ára roppant volatilis. Az öt évvel ezelőtti 1800 dolláros szintről 2015 végére 1100-ra esett. Nem ártana megérteni, hogy a spekuláció nem az MNB elsődleges feladata. Azon bukni is lehet.,,

Surányi György: Tévedések szomorú játéka
https://www.portfolio.hu/gazda..

Ha nehézséged van az olvasással, akkor még egyszer : Péterx vagyok...

A gazdaság köszöni szépen, jól van:-))))
De most valóban:-))))

Dágabolgárúr, ... 444-ig, Heti Világ Gazságig elég fogós feladat: bebizonyítani, hogy
amikor eladják az aranyunkat, az JÓ A MAGYAROKNAK,
amikor visszavesszük, AKKOR VAN A MAGYAROK PÉNZE ELLOPVA

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés