Von der Leyen: Kötelezettségszegési eljárás várható a pedofiltörvény miatt

2021. július 1. 22:15
Az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy a kisebbségek védelmének sérelme miatt hivatalos felszólító levél elküldését tervezik Magyarországnak, ez pedig a kötelezettségszegési eljárás első állomása.

Július 1-jétől Szlovénia veszi át az EU soros elnökségét Portugáliától, az ennak kapcsán tartott sajtótájékoztatón vonatkoztak kérdések a magyar pedofiltörvény melegeket érintő passzusairól. Ursula von der Leyen és Janez Jansa közös sajtótájékoztatóján az első kérdés rögtön arra vonatkozott, hogy a magyar törvénnyel kapcsolatban „mi hangzott el az Európai Tanács múlt heti ülésén és miért vette védelmébe a magyar miniszterelnököt Janez Jansa”

„Mindannyian egyetértettünk abban, hogy ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek a melegek, leszbikusok stb.” – felelte a szlovén miniszterelnök, de hozzátette, hogy „egy 27 tagú EU-ból nem mindenki gondolkodik egyformán.”

Jansa szerint „ha egy tagállam az uniós joggal ellentétes törvényt fogad el, akkor alkalmazni kell a megfelelő eljárásokat és majd a bíróság dönt.”

Ursula von der Leyen kiemelte: „a szülők jogát a gyermekeik nevelésében egyáltalán senki sem vitatja. A vita arról szól, hogy a magyar jogszabály hátrányosan különböztet meg egy kisebbséget, ezt pedig tiltja az uniós alapszerződés.”

Ursula von der Leyen a kisebbségek védelmének sérelme miatt hivatalos felszólító levél elküldését tervezi Magyarországnak, ez pedig a kötelezettségszegési eljárás első állomása.

Az utóbbihoz szükséges lesz az Európai Bizottság döntése, a testület pedig legközelebb jövő héten ül össze.

Szóba került az Orbán Viktor által jegyzett és az európai lapokban megjelentetett cilkk, melynek tartalmával Von der Leyen ugyan nem ért egyet, de mint mondotta, „ez a demokrácia lényege.”

„Ezért van szabad sajtó és véleményszabadság, hogy intenzív vitákat folytathassunk a különböző véleményekről a hogyan tovább?-ról” –  mondta a hirdetés kapcsán von der Leyen.

Fotó: MTI/EPA/Tomi Lombar

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ursula elmesélhetné, hogy az ő gyerekeit érzékenyítették az óvodában, iskolában, az ő háta mögött annak idején a transzneműség, a nemváltozatás témájában? Arra is válaszolhatna egyenes szavakkal, hogy a cél az, hogy mint Kanadában, a szülőket bíróilag lehessen felelősségre vonni azért, mert nem fogadták el, hogy gyerekük közölte, ő más nemű, mint aminek született? Vagy az a törekvés mint a mostani spanyol törvény, mely szerint 14 éves gyerek maga dönthet a nemváltoztató műtétről? De ezt az LMBTQ hívek már 12 évre szállítanák le.

Mert a törvény a felsoroltak érdekében folyó "érzékenyítést" gátolja, és a szülőknek lehetővé teszi, hogy ez ellen törvényesen fellépjenek.

Nálatok Gréczy felvette videóra, ahogyan reiszolt, majd közzé tette. Ezek szerint a DK-ban ez általános szokás. És az összefogásnál is követelmény lesz?

Hülyeségeket tolsz ide, nem volt még egy önálló gondolatod. Érveket még nem olvastam tőled, hogy például saját szavaiddal megindokolsz valamit, szegényes hülye beszólást viszont annál többet. Folytasd kisköcsög, igen szórakoztató vagy.

Ezek leragadtak a testi pedofíliánál, mert addig már nem terjed az értelmük, hogy az "érzékenyítés" lelki, mentális pedofília, ugyanolyan abúzus, mintha fogdosnák a gyereket.

Igen a kormány a melegek ellen hozott törvényt. A melegek által az óvodákban, iskolákban a szülők háta mögött, az ő megkérdezésük, belegyezésük nélkül folytatott propagandát tiltotta be. Ezzel a tiltással törvényi lehetőséget teremtett a szülőknek, hogy ez ellen fellépjenek.

Nincs betiltva az otthoni szerelem, nincs betiltva a Pride, de az igen, hogy a magánéletükből kilépve folytassanak hittérítést.

Tévedés!
Ugyanúgy létezik olyan meleg, buzi, leszbika aki a gyerekekre gerjed.
Ezek is pedofilok mint a heteró pedofilok.
Nem értem, hogy miért nem fogadják el, hogy tilos a 18 év alatti érzékenyítés.
Kisebbség az alkohol meg a dohány lobby is. Mégis elfogadjuk, hogy 18 év alatti fiatalt bűn kiszolgálni dohánnyal, alkohollalés nem kiabálunk a dohány alkohol lobby üldözés miatt.

Ursula azt mondja, a kisebbségek jogai sérülnek azáltal, hogy nem erzekenyithetik a gyerekeket!!!!!!!!

Még lehetne neki mondani, hogy a társadalomban a gyerekek
is kisebbségbenn vannak. A kérdés, hogy egyik kisebbségnek joga van-e a másik kisebbséget erzekenyiteni?

Hát, erős a gyanú, h. magától senki sem lehet ennyire fogékony az abnormálisra.

Kiváncsian várom, hogy mikor indítanak kötelezettszegési eljárást
Magyarország ellen az erdélyi román kisebbséget ért sérelmek miatt.
Hogy lehet az, hogy Székelyudvarhelyen nem lehet románul sört
rendelni? Hátrányos helyzetben vannak a román buzik is, mert nem
találnak román partnert! Gyergyóban is gondok vannak!

Ennyit Orbán Viktor európai közös értékeiről!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés