Súlyosan megfenyegették az Alapjogokért Központ vezetőjét

2021. július 1. 13:53
Szánthó Miklós azt mondta: „egy tapodtat sem hátrálunk meg, sőt, még eltökéltebben fogjuk képviselni, amiben hiszünk”.

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt fizikai erőszakkal, csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, aki viszont nem hátrál meg és feljelentést tesz. Egy „névtelen”, vélhetően nemrégiben generált e-mail-címről érkezett levélben maradandó fogyatékosság okozásával, súlyos egészségkárosítással és csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját – erről a címzett számolt be Facebook-oldalán. A feltehetően álnév és kamu postafiók mögé rejtőző levélíró maga jelzi, hogy „élete első bűncselekményét” szándékozik elkövetni, mert szerinte a Központ által az elmúlt hetekben folytatott „gyűlöletáradat nem maradhat megtorlás nélkül”, nekik is meg kell tapasztalniuk „a másság valódi érzését”. „Szánthó Miklós személyre szabott szégyenben fog részesülni”, ami a fenyegetés szerint lehet „csökkent munkaképesség”, „hátrányos helyzet” vagy „az elsődleges nemi jelleg megváltoztatása”.

Mint az ismert, az Alapjogokért Központ egy vállaltan konzervatív, jobboldali – balos terminológiával élve: „Fidesz-közeli” – elemzőintézet, mely régóta kiáll a hagyományos értékek, az „Isten, haza, család” gondolata mellett. Az egyik első szervezet volt, mely már benyújtásakor aktívan támogatta az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott és nagy nemzetközi vihart kavart pedofilellenes törvényjavaslatot, illetve annak gyermekvédelmi módosításait.

Konkrét fizikai erőszakkal fenyegetnek

Az ügy kapcsán megkerestük Szánthó Miklóst is, aki elmondta, hogy sok támogató üzenet és bátorítás mellett persze kaptak már ízléstelen, mocskolódó leveleket és posztokat, de az, hogy konkrétan bűncselekménnyel, súlyos testi sértés elkövetésével fenyegessenek, „bár nem idegen az agresszív balliberális propagandától, a mi esetünkben mégis példa nélküli”. „Szociálisan éretlen félnótások mindig is voltak, de az ilyen moslékszagú fenyegetőzés, pláne hogy azt a politikai véleményünk miatt kapjuk, minden határon túlmegy. Külön bukét ad a dolognak, hogy éppen a másság védelme, a tolerancia nevében fellépők nem hogy nem tolerálják az övéjüktől eltérő álláspontokat, de jelen esetben konkrét fizikai erőszakkal fenyegetnek, zaklatnak”

A Központ vezetője azt is hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, „a jó, a teremtés rendje melletti elkötelezettségünket nem befolyásolja az ilyen bolsevik tempó”. Hozzátette: „Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a vita már nem arról szól, hogy ki viszonyul anti- vagy szimpátiával a homoszexuálisok vagy transzneműek iránt, hanem hogy

jó-e, morális értelemben helyes-e, ha ezzel a szivárványos- és genderpropagandával megcélozzák a gyermekeinket?

Jó-e az, ha gyerekeket már óvodában elkezdik elbizonytalanítani a legalapvetőbb igazságokban és akár a szülő akarata ellenére is elmagyarázzák a kislányoknak, hogy lehetnek kisfiúk, a kisfiúknak meg hogy kislányok? Szerintünk ez nem jó, ez nem helyes, a gyermek testi, szellemi és lelki fejlődését minden eszközzel védeni kell.”

Rendőrségi feljelentés

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a fenyegető levél a hatása, Szánthó Miklós azt válaszolta: „egy tapodtat sem hátrálunk meg, sőt, még eltökéltebben fogjuk képviselni, amiben hiszünk és még bátrabban fogunk dolgozni. Informatikai és biztonsági tanácsadó bevonásával a rendőrségi feljelentést természetesen megtettük és bízunk benne, hogy megtalálják a »bátor igazságharcost«. A bűnnek el kell nyernie méltó büntetését. Persze jobb lenne, ha az illető önként feladná magát – mi ugyanis megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek”.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is bízom a cyber-rendőrségi nyomozás sikerében. Derüljön csak ki a gyáva és aljas fenyegetőző személye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés