Semmelweisről forgat filmet Koltai Lajos

2021. július 1. 14:51
A rendező, operatőr dédelgetett terve, hogy Tesláról is készít majd filmet.

Koltai Lajos Semmelweis Ignácról készít filmet, már el is készült a forgatókönyv, jövőre kezdődik a forgatás – nyilatkozta az szfe.hu-nak az ismert rendező, operatőr, az SZFE oktatója. Az alkotás a világhírű magyar orvos életének legnehezebb korszakáról, a bécsi éveiről szól majd. Koltai azt mondta a portálnak, hogy van egy kis áthallás a napjainkban pusztító pandémia okozta orvosi-kutatói kihívások és Semmelweis zseniális felfedezése – amellyel anyák millióit mentette meg – között. A film producere a nagyon sok sikeres magyar alkotást jegyző Lajos Tamás (Film Positive) lesz.

A rendező, operatőr azt is bevallotta, hogy dédelgetett terve, hogy filmet készít Tesláról. Neki írták a könyvet – mondja –, ezért azt reméli, meg tudja csinálni. Értesüléseink szerint a filmesítési jogokat már meg is szerezték Koltaiék.

 

Fotó: Koltai Lajos filmrendező a kamera mellett, a Sorstalanság című film forgatásán. Fotó: MTI /Sándor Katalin

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tesláról részben már készült egy remek film, a Current War, igaz ebben a Westinghouse-Edison háború egyik figurájaként jelenik csak meg, bár elég hangsúlyosan. A figurában egy önálló film is bőven benne van.

Drámai filmanyag Semmelweiss élete, az biztos. S ami drámai, arról feszültségekkel teli, izgalmas filmet lehet csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés