Magyarország nyakán ne térdeljen senki!

2021. június 28. 7:20
Hollandia moralizálása különösen pikáns azt figyelembe véve, hogy gyarmatbirodalmával évszázadokon keresztül részt vett a harmadik világ módszeres kifosztásában.

Zajlik Európa legnagyobb sportünnepe, ami épp most kezd igazán izgalmasra fordulni. A múlt héten arról értekeztem, hogy az Eb-n négy év után végre mi, magyarok is újra teljes jogú tagjai lehetünk a nemzetközi futballközösségnek, és már az is büszkeséggel tölthetne el minket, ha tisztes helytállásnak szurkolhatnánk. 

Nos, ez utóbbi vágyakozást be is teljesítette nemzeti tizenegyünk:

emelt fővel vonulhattunk le Európa porondjáról, szoros vereség a címvédőtől és két, győzelemmel egyenértékű döntetlen.

Sőt, többször álltunk a kisebb csodával felérő továbbjutás kapujában is. Újra megtanultunk futballozni, Európa pedig megtanulta Fiola, Schäfer vagy Szalai Attila nevét. Elmondhatjuk, hogy visszajátszottuk magunkat a világfoci térképére.

Örömünk azonban nem lehet teljes, ugyanis bizonyos, a nagypolitika hátsó udvarából származó machinációk kellemetlen árnyéksávot vonnak kiváló szereplésünkre. Kezdődött a térdelés-hisztériával, a BLM agresszív térfoglalási szándékával, aminek semmi keresnivalója nincs a futballpályákon. Folytatódott a müncheni stadion szivárványos ostromával, aminek az UEFA még ellenállt. Ugyanakkor minden reklámtábla szivárványos színekben virít a stadionokban, vagyis

a legnézettebb sporteseményt mégiscsak sikerült kétes lobbiérdekeknek alárendelni. 

Magyar szempontból a müncheni turné példátlan, az európai sportdiplomáciához teljességgel méltatlan szurkolóvegzálása jelentett újabb kellemetlen tapasztalatot. Az UEFA pedig szórványos szurkolói megnyilvánulások miatt elővette a rasszizmuskártyát, és vizsgálatot kezdeményezett szövetségünk ellen. A kollektív nyomásgyakorlás igazi célja és oka végül a holland kormányfő szavaiban buzgott fel, aki a gyermekvédelmi törvény kapcsán nyers őszinteséggel úgy fogalmazott, hogy Magyarországot térdre kell kényszeríteni.

Érdekes a holland nagyhatalmi arrogancia ennyire nyílt kiütközése, főleg, hogy Mark Rutte azt is hozzáfűzte, hogy Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban. Hollandia aggodalma és európai értékekre hivatkozása különösen pikáns azt figyelembe véve, hogy

gyarmatbirodalmával évszázadokon keresztül részt vett a harmadik világ módszeres kifosztásában.

S bár most érzékenyek a lelátói rasszizmusra, ne feledjük, a történelem egyik legnagyobb rabszolga-kereskedőiről beszélünk. Mindegy, a történelmi kontextust lehámozva is bicskanyitogató cinizmus az európai értékeket számon kérnie egy kereszténydemokráciára alapított Európától messzire távolodó államnak.

És hogy hazánk mit tehet e politikai össztűzben? Túl azon, hogy kőkemény következetességgel megvédi saját érdekeit a brüsszeli páston és a futballpályán is, egyszerűen nem ülünk fel a provokációnak. Megmutatjuk, hogy az európai értékek tisztelete nem a társadalomformáló lobbierőknek való feltétlen megfelelést jelenti, nem térdre ereszkedést, hanem emelt fővel, felszegett fejjel való büszke helytállást. A tárgyalóasztalnál és a zöld gyepen is.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az orosz térdelést 1941-ben már megpróbáltuk megakadályozni, de a nyugati demokráciák nem hagyták.
Vörös Kína pedig nem lett volna vörös se, ha hagynak bennünket Anti-Komintern küldetésünket végrehajtani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés