BRFK: Barátjuk halálában mutatta meg a fiataloknak valódi arcát a drog

2021. június 26. 10:40
A rendőrség a kábítószer-ellenes világnap alkalmából posztolt és egy tavalyi esetet hoztak példának.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 2020. májusi esetet elevenített fel: kábítószer hatása alatt egy 17 éves fiú vasárnapra virradó éjjel kiugrott Budapesten egy I. kerületi lakás ablakából, majd pár nap múlva elhunyt. Az esettel kapcsolatban videót is megosztottak, amelyben fiatalok mesélnek egykori drogozásukról. Egytől egyig megbánták.

„A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napján megrázó videóban mesélnek egy 17 évesen elhunyt fiú barátai arról a végzetes napról, amikor egy felhőtlenül indult házibuli társuk halálával végződött. A kábítószereknek minden évben áldozatául esnek fiúk, lányok, férfiak és nők. A tragédiák mögött családok, barátok próbálják feldolgozni szeretteik elvesztését, és ha tehetnék, sokan visszapörgetnék az idő kerekét; 2020. május 10-ét írtunk, amikor a 17 éves fiú egy házibuliban kábítószerfogyasztást követően kiugrott egy I. kerületi lakás ablakából. A barátok egy balatoni nyaralóból utaztak Budapestre szórakozni, és a buli előtt egyikük ismerősén keresztül kábítószert vásároltak” – írja a BRFK a Facebookon.

Elfogták a dílert

Hozzátették: „Az este folyamán a drogtól a fiú zavart és agresszív lett, és az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra. Ekkor még

az egyik lány meg tudta őt fékezni, de fiú ezután átrohant a másik szobába, és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból.

A fiút a mentők válságos állapotban kórházba vitték, de sérüléseibe pár nap múlva belehalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nemsokkal később elfogták azt a dílert, aki eladta a kábítószert fiataloknak. A Kábítószer-ellenes Világnapot ezen a napon tartják világszerte, mi rendőrök pedig nap mint nap küzdünk a drogkereskedelem ellen, hogy minél kevesebb veszélyes szer kerüljön forgalomba!”

Kép forrása: Facebook (BRFK)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A díler mindig kulcsszereplő. Olyan mint az alkoholfüggőséggel visszaélő pálinkafőző a történelem során.

Említik a videóban: Fű, amfetamin, LSD.

"A Drog" pedig, ami a problémát okozta, valószínűleg a hallucinogén LSD volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés