Rutte úr, örömmel köszöntjük önt hasznos idiótáink sorában!

2021. június 25. 7:46

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Megmondom őszintén, mikor elsőre olvastam ezt a hírt, nem hittem el.

„Mark Rutte a minap azt nyilatkozta, hogy Magyarországnak térdelnie kell. Mondta mindezt a pedofilellenes-törvény kapcsán. Mármint arra gondolt – szerintem, de se a pszichológusa, se a gyóntatója nem vagyok –, hogy minekutána a nekik nem tetsző törvényt a magyarok visszavonták, példás önkritikát is kell gyakorolniuk. Tudják, mint a maoista Kínában a kulturális forradalom idején.

Megmondom őszintén, mikor elsőre olvastam ezt a hírt, nem hittem el. Utána kellett néznem, hogy biztos nem valami fordítási tévedés történt-e. Nem lehet, hogy valami hasonlót mondott, de talán mégsem pontosan ezt?

A fenét nem. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy nekünk le kell térdelni. No, Rutte úr, vegyünk itt sorba pár dolgot!

Akiknél eleve felmerülhet, hogy esetleg térdelniük kell, azok pontosan a magukhoz hasonló, egykori gyarmattartók. Akik kizsigerelték a harmadik világot és különféle adók formájában tán még a mai napig ezt teszik. Akik abból húztak hasznot és aprócska országuk éppen csak úgy lett valami, hogy ehhez messzi-messzi népek vérére és verítékére volt szükségük.

A gyarmattartók jobban teszik, ha csendben maradnak

Ott van az Önök szomszédja, Belgium. Ez az ország abból alapozta meg mostani vagyonát, hogy Belga-Kongót tönkretette és a 19. század végén több millió kongóit gyilkoltak meg. Ezt hívják népirtásnak. Persze voltak más milliók, akiknek »csak« a kezeit vágták le, hogy ne jelentsenek rájuk veszélyt. De amint mondottam, ebbe a sorba tagozódik Hollandia, Nagy-Britannia, Spanyolország vagy éppen a mára nem túl jelentős Portugália is. Önök, egykori gyarmattartóként simán megtehetnék, hogy körbejárják az egykori, megszállás alatt tartott országokat. Aztán egyenként, töredelmesen, mélyre hajolva, majd letérdelve elnézést kérnek.”

Kép forrása: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a gyarmattartok terdelnek, ok soha nem is fognak. Nem hulyek maguknak ilyesmit kitalalni!
Az alattvaloik, na, azok mar terdelnek.
Egyebkent semmi ujat kitalalni nem tudnak a Nagy Vilagjobbitok, csak az egyhaztol lopni ritualet, szertartast, enekeket, barmit.
Ez tette a kommunizmus, ezt teszi a liberalizmus is. Eloszor gyengedebben, aztan eroszakkal jobbitanak, erzekenyitenek, majd kifosztanak.
Nincs uj a Nap alatt.

Kristóf! El kellene küldeni ezt az írást Rüfkének, csak úgy miheztartás végett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés