Újrahangolt Internacionálé térdeltetné Magyarországot

2021. június 25. 7:20

Kacsoh Dániel
Mandiner
„Nemzetközivé lesz holnapra a világ”. A célok mások, de az üzenet végső soron ugyanaz. Ezért kellene letérdelnie az országnak?

Igazából nem mondott semmi újat a „holland fickó”, amikor Magyarország térdre kényszerítéséről, illetve az Európai Unióból való kizárásáról delirált az RTL mikrofonjába. A kissé hiú Mark Rutte mondott már olyat is, legutóbb tavaly, hogy újra lehetne alapítani az Európai Uniót Magyarország és Lengyelország nélkül. Alighanem félig frappánsnak, félig fenyegetőnek szánt bohó javaslatát ismételte most meg, s míg akkor az éppen aktuális jogállamisági hercehurca volt az apropó (mindig van valami), most a szivárványos szabadcsapatok által nemzetközivé puffasztott genderhiszti késztette kommentárra a politikust.

Láthattuk az elmúlt napokban, hogyan vált a kontinens első számú problémájává egy, alighanem az ellenzéki politikusok és megmondóemberek narratíváját átvéve félremagyarázott magyar jogszabály a gyermekek védelméről. A magyar törvény elsősorban szigorúbb fellépést eszközöl a pedofilokkal szemben, továbbá betiltja a pornográfia és homoszexuális tartalmak propagálását a kiskorúak körében.

Ebből lett homofób jogszabály, gyalázat, az úgynevezett uniós értékek megsértése.

Akármennyire heves és túlzott a reakció, legyen szó akár Von der Leyen, akár Merkel vagy éppen Rutte intéséről, ez akkor is ugyanaz az unásig ismert aktivista sláger, amit az elmúlt évtizedben rogyásig hallgattunk. Mert valahogy az európai elitet soha nem a valós, a hétköznapi embereket foglalkoztató problémák megoldása érdekli elsősorban, sokkal élvezetesebb kiborulni valami kreált izén, amolyan értékbeli kérdésen. És aki nem lép egyszerre, nem kap jó pontot az LMBTQI-lobbitól estére. Márpedig ez a gárda kemény: high level képviselete van a legpotensebb európai államok, vagy éppen magának az EU-nak a vezetésében.

Legyünk őszinték? Mennyiben mérvadó a gazdasági és egészségügyi válságkezelésből nyeglén teljesítő, a jólétben megfáradt, ám a nemzetközi gazdasági válságban egyre jobban lemaradó Európa jövője szempontjából, hogy az egyik országában újragondolják, hogyan is mutassák be a gyerekeknek a szexualitást az iskolákban..

Nyugaton most épp az fontos, hogy egy drag queen okíthassa a kicsiket a sokszínűségről, nekünk ez riasztó.

Üsse kavics, tanuljunk meg egymás mellett élni: mi nem szólunk bele az ő módszerükbe, cserébe reméljük, ők is békén hagynak minket. Hát nem.

Pedig csodálatosan színes világunkban értékelni kellene a valódi diverzitást. Annyit halljuk ezt, ideje lenne megélni ezt a progresszív parancsot. Csakhogy a progresszió jelen esetben nem valami jámbor elv, szelíd útmutatás, melynek mentén közösen belakhatjuk a világ eme talán legszebb és legszerencsésebb részét, a posztliberalizmust immár ukázokban mérik. Vagyis nincs konzervatív, jobboldali, nemzeti, családcentrikus út. Nem lehet különbség, nincs kiszólás.

Ismerős: „Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király: A közjó alkotói lettünk – hát vesszen el, ki ellenáll!” Mert „nemzetközivé lesz holnapra a világ”.

Az üzenet végső soron ugyanaz, a célok persze mások, a végrehajtók pedig nem munkásvezetők vagy diktátorok, hanem a nyugati mainstream befolyásos alakítói: médiamágnások, multicégek és olyan lelkes politikusok mint Rutte. A dallam közös, hamis hangnak, egyéni kreativitásnak vagy szólónak nincs helye, a „nemzetköziség” kimaxolása immár a genderelmélet legújabb vadhajtásainak totális érvényesítését jelenti.

Persze vannak a háttérben pénzügyi és egyéb érdekek, de az ideológia lassan mindent visz. Így lett a szabadságból szabadosság, az identitásból és a nemzetből szitokszó, a hagyományos családmodellből elavult életforma, a toleranciából pedig intolerancia. Újabban térdeltetés. A holland miniszterelnökből pedig egy nagyképű, önjelölt karmester.

nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 295 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a cseheknek drukkoljunk hangosan! Ha a hollandoknál van a labda, legyen néma csend a stadionban. A hollandok azt mondták, ha huhogast hallanak, levonulnak a pályáról. Azt tudjuk, ha egy huhogas sem volt, ők akkor is azt mondanák, hogy hallották.
Hajrá csehek!

Ez egy balos nemzetközi tömörülés, de nem kell megijedni tőlük, mert tudják ők is, hogy az EU szétesése súlyosan negatív jóléti és gazdasági követekezményekkel járna.

Ha már az EU Kínával és Oroszországgal szemben tehetetlen, Magyarországon kell elverni a port.

Én a bemondó helyében bemondanam Rutte sértő mondatait és így kérném meg a nézőket a csendre. Szerintem ütős lenne.

"Magyarországot kirúgják csak idő kérdése..."

Én figyelemmel kísérem a külföldi híreket is, és meg szoktam nézni az olvasói hozzászólásokat, véleményeket is. Pld. a Cseh és a Szlovákot is. Irigykednek Magyarországra, hogy van egy Orbánjuk. Aki védi a nemzeti, keresztény értékeket, támogassa a családokat. Az utóbbi időben Orbánt nagyra értékelik pont a pedofil törvény miatt amivel a fiatalságot védik. Ráadásul, főleg a szlovák kisvállalkozók példaként mutatnak Orbánra azért, hogy Magyarország lazított a határátlépés és más járványügyi intézkedéseket illetően, miközben Szlovákia továbbra is fenntartja azokat. Ezért félnek, hogy a nyugati turisták inkább Magyarországot válasszák majd, nyári üdülésre nem pedig a Szlovákiai Tátrát. Félnek, hogy a nyári turistaszezonból elmerad a megszokot bévétel és sok kisvállalkozó tönkemegy, miközben Magyarországon virágozni fog a turizmus. A Csehek is a Tótok is sóhajtoznak, hogy nekik miért nincs egy olyan típusú politikusuk, mint Orbán.

El akar távolítani bennünket az Epedo-buzi Unióból.

Azért, mert szegényből nem küldött ki a magyar választópolgár többet. Egyedül érezte magát. Oszt ez lett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés