Norvégia betiltja a homoszexualitás gyógyítását hirdető kezeléseket

2021. június 25. 13:19
„A konverziós terápia elveszi az emberek szabadságát” – indokolt Abid Raja, Norvégia kulturális minisztere. A kormányfő azt is bejelentette: a jövő évi Pride felvonulást az állami költségvetésből finanszírozzák.

Norvégia egy olyan szélesebb cselekvési tervet fogalmazott meg, amely öt területen kívánja javítani az LMBT-emberek életét – írjaLocal norvég lap nyomán a Telex

Erna Solberg miniszterelnök bejelentette, hogy ennek keretében a norvég kormány betiltja az úgynevezett konverziós terápiát. Norvégia ezzel a negyedik európai ország lehet (Németország, Málta és Albánia után), ahol egységesen tiltják az ilyen beavatkozásokat.

„A kormány hamarosan konzultációba kezd a konverziós terápia betiltásáról szóló törvényjavaslatról. Ez egy fontos és nagy lépés a helyes irányba” – mondta a kormányfő, aki azt is bejelentette, hogy

a jövő évi Pride felvonulást az állami költségvetésből finanszírozzák.

A Wikipédia szerint a konverziós terápia beavatkozás a pszichológiai, valamint pszichiátriai munkában, amely célja a kliens/páciens károsnak ítélt szexuális viselkedésének, vágyainak, szexuális identitásának, szexuális irányultságának, nemi identitásának megváltoztatása, leginkább a homoszexualis irányultság heteroszexuálissá változtatása érdekében.

Ez az egyik fókuszterület. A konverziós terápia elveszi az emberek szabadságát, óriási pszichológiai nyomást jelent, amely megpróbálja elpusztítani az illető önképét” – mondta Abid Raja, Norvégia kulturális minisztere.

Nyitókép: MTI/EPA/Audun Braastad

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd épp ez a politikus fogja megmondani, mi a szabadság...A szabadság az filozófiai kérdés, s ha egy kormány olyan rosszul választ antropológiát, mint a mostani norvég kormány, akkor az ilyen szabadság-beszűkítő döntéshez vezet.

A tüdőrákot is hagyni kell lefolyni. Különben elvész a temetkezési vállalkozók megélhetése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés