Merkel és Macron nekiment a görögöknek, amiért elfogadják a keleti vakcinákat

2021. június 25. 11:59
Görögország, mivel a turizmustól függ, szabadabban fogadják be a látogatókat, így azok is utazhatnak az országba, akiket keleti vakcinákkal oltottak be.

Az Európai Unió vezetőinek brüsszeli zárt ajtók mögött tartott csúcstalálkozóján a német kancellár csütörtökön kijelentette, hogy olyan tagállamok, mint Görögország, szívesen fogadják a keleti vakcinákkal beoltott utazókat, pedig az EU szabályozó ügynöksége ezeket a készítményeket nem hagyták jóvá és nem világos, hogy a koronavírus veszélyesebb delta-variánsa ellen hatásosak-e. Ezek a látogatók ezután szabadon mozoghatnak az EU határok nélküli övezetén belül – idézi Merkel uniós vezetőknek címzett szavait a Portfolio, hozzátéve, hogy a német kancellár a továbbfertőzési kockázatokra utalt.

Görögország és Ciprus nem ír elő a karanténkövetelményeket azon beutazók számára, akik az orosz Sputnyikkal vagy a kínai Sinopharmmal történtő beoltást igazolják.

A francia elnök egyetértett a német kancellárral, és mindketten egy átfogó utazási tilalom lehetőségét feszegették az olyan országokkal szemben, amelyekben a delta variáns nagyon elterjedt. Az informátorok szerint ezzel a megjegyzéssel elsősorban az Egyesült Királyságra utaltak a vezetők.

Nyitókép: Axel Schmidt / Reuters-Pool / dpa Picture-Alliance / AFP

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés