Holland politikusok vették védelmükbe Magyarországot Mark Rutte kijelentései után

2021. június 25. 9:05
A holland jobboldalon úgy vélik, hogy a liberálisok az EU-n keresztül gyarmatosítanák Magyarországot.

A hollandiai törvényhozás határozatot fogadott el, amelyben elítélték a magyar pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt – számoltak be a Danube Institute blogján. A jóváhagyott szöveg szerint felszólalnak a a „demokratikus jogállam lebontása és az alapvető emberi jogok magyarországi megsértése ellen”.

Álszent a holland miniszterelnök a jobboldal szerint

Dr. Pepjin van Houwelingen, a Fórum a Demokráciáért (FvD) párt képviselője a szavazást megelőző vitában azt mondta, hogy ő védené meg Magyarországot, hiszen az „jelenleg nincs itt az ülésteremben”. A politikus véleménye szerint

Mark Rutte Miniszterelnök azért utazik az EU-csúcsra, hogy kioktassa a kelet-közép-európai országokat.

Van Houwelingen viszont kiemelte, hogy miközben Rutte a magyar demokráciát félti, addig Hollandia az ő miniszterelnöksége alatt hagyott figyelmen kívül népszavazási eredményeket.

Kettős mérce, hiteltelenség

A jobboldali politikus az említett incidens mellett több olyan ügyet is felrótt Rutténak, amelyek megkérdőjelezik a miniszterelnök aggodalmainak a hitelességét. Megemlítette például azt, amikor a Rutte-kabinet tudomásával a holland adóhivatal több ezer családtól tagadta meg törvényellenesen a támogatásokat. Ebbe az ügybe akkor Mark Rutte és kormánya belebukott.

Van Houwelingen felhívta a figyelmet a Közép-Kelet Európával szemben alkalmazott kettős mércére is. Véleménye szerint ugyanis míg

az említett régió országait amiatt bírálják, mert nem eléggé „melegbarát”, addig olyan muszlim többségű országokból ösztönzik a bevándorlást Európába, ahol a homoszexualitás konkrétan illegális sőt, esetenként bűncselekmény.

A határozatot a bal-liberális többség szavazta meg, több jobboldali párt, így az FvD, illetve Geert Wilders Szabadságpártja is azonban nemmel voksolt.

Kép forrása: BART MAAT / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez olyan döbbenetes ellentmondás, hogy az ember kételkedni kénytelen a holland döntéshozók épeszűségűt illetően.

A kegszornyubb az, hogy az embert allatta degradaljak, akit csak a nemi osztone hajt. Gondolkodasra mar keptelennek tartjak.
Talan magukbol indulnak ki.

Igen, ezt írtam tegnap... ez a szégyentelenül brutális (tényleg nem túlzás a Szovjetuniót vagy a Harmadik Birodalmat említeni) beavatkozás és hangütés simán hajthatja a vizet a Patás malmára.

Értem én, hogy a holland kormánynak és miniszterelnöküknek valójában mi a problémája. Amennyiben lefelejtjük a csomagolást, a mázat rögtön előkerülnek a gazdasági érdekek.
Nem a kínai hitellel van a problémájuk és nem a kínai vezetéssel, hanem azzal, amire a hitel fordítódik (vasútépítés), illetve Kína Európában való terjeszkedésével. Ugyanis mindkettő a holland GDP két számjegyű csökkenését vonja maga után és akkor az államadósságuk a 120 %-ról 150 % fölé megy és vége lesz a jólétnek, s a kormány pedig bukik. Ugyanez tapintható ki az összes fejlett Nyugat Európai országnál.
Mivel az ellenzék ígéretet tett, hogy felfüggesztik ezt a beruházást ezért őket támogatják, miközben az Orbán kormányt támadják.

Egy kis holland gyarmat itt meg ott:

Indonézia azaz Dutch East Indies with company rule (1603–1949), and Dutch New Guinea (until 1962)
Dutch India (1605–1825)
Dutch Gold Coast (1612–1872)
New Netherland (1614–1667, 1673–1674)
Dutch Guianas (1616–1975)
Dutch Formosa (1624–1662), and Keelung (Fort Noord-Holland; 1663–1668)
Dutch Bengal (1627–1825)
Dutch Brazil (1630–1654)
Dutch Mauritius (1638–1710)
Dutch Ceylon (1640–1796)
Dutch Malacca (1641–1795, 1818–1825)
Dutch Cape colony (1652–1806)
Dutch Surinam (1667–1954)
Dutch Malabar (1665-1795)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés