Huszonkét és fél évre ítélték George Floyd gyilkosát

2021. június 25. 23:08
A minneapolisi rendőr a legveszélyesebb bűnözőknek fenntartott minnesotai fegyházban, a supermax Oak Park Heightsban fogja letölteni büntetését. 

Huszonkét és fél év börtönre ítélték Derek Chauvin, volt minneapolisi rendőrt, aki 2020. május 25-én intézkedése közben megölte George Floydot. Április 21-én találták bűnösnek a gyilkosságban, azóta magánzárkában tartották.

Derek Chauvint az Egyesült Államokban használt büntetőjogi kategóriák szerint másod- és harmadrendbeli gyilkosságban (second-degree unintentional murder, third-degree murder), illetve másodrendbeli emberölés (second-degree manslaughter) elkövetésében találta a bíróság bűnösnek.

Chauvin védőügyvédje szerint a rendőr hibázott, de a jóhiszeműség vezérelte

Eredetileg harminc év börtönbüntetést kért az ügyészség Derek Chauvinra. Mint akkor indokolták, Chauvin tette „az egész nemzetet sokkolta”, és ezért hosszú büntetést érdemel. A harminc éves börtönbüntetéssel Chauvin „számot adhatna cselekedetéről az áldozat, annak családja és a közösség részére”. Chauvin védőügyvédje szerint a rendőr hibázott, de a jóhiszeműség vezérelte, ezért a büntetés enyhítését kérte.

A volt rendőr ítélethirdetés előtt felszólalhatott a bíróság előtt. Utolsó szó jogán részvétét nyilvánította az áldozat családjának.

Derek Chauvint és három társával 2020. május 25-én este nyolc óra után hívták ki, miután egy fekete férfi hamis bankjeggyel fizetett cigarettáért egy boltban. A gyanusított George Floydot megbilincselve a hasára fektették, Derek Chauvin 9 perc 29 másodpercen át térdelt a nyakán, miközben a férfi többször jelezte, hogy nem kap levegőt. Az intézkedés során George Floyd életét vesztette. 

Kép forrása: Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy szlovák férfin 18 percig ült a belga rendőr. A szlovák férfi meghalt. Eltussolták. A szlovák férfi felesége azóta sem kap válaszokat.

Nézd, az eü biztos korrupcióját is agyonhallgatják. Ez az EU.......

A nő hazájában jelentek meg cikkek, te is tudod. A banknak tűnt fel az átutalás.......
Az EU a számára kínos ügyeket agyonhallgatja, különösen ha számára kedves országot vagy embert érint.

Kiderült már, hogy az a rohadék bűnöző miben halt meg? Csak mert szívrohamot emlegettek, amihez hozzájárulhatott az, hogy drog volt a szervezetében, meg az ijedtség. Akkor pedig aztán kurvára mindegy, hogy milyen pozícióban feküdt a földön, meg hogy térdeltek-e a nyaka hátoldalán vagy sem.

Ami a térdelést illeti, ez a bűnöző patkány egy kétméteres drabális állat volt, aki ellenállt a letartóztatásnak. Szóval nem látom eltúlzottnak a dolgot ebben sem.

Egész Amerika botrányos. A történelme is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés