Egyre nagyobb az LMBTQ-lobbi nyomása a német politikában

2021. június 25. 7:33
A szexuális kisebbségek jogairól való diskurzus kiemelt szemponttá vált a német politikában.

Összefoglaló cikk jelent meg a Magyar Nemzet online oldalán arról, hogy miként erősödött fel az LMBTQ-lobbi a német kormányzat körül. Erre a legfrissebb példaként felhozták, hogy a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere, Micheal Roth a keddi luxemburgi találkozóján több kollégájával együtt is elítélte a magyar kiegészített gyermekvédelmi törvényt. Roth már korábban is hangosan bírálta az említett új jogszabályt.

A melegjogok müncheni bajnoka

A cikkben említésre kerül Dieter Reiter is, aki 2014 óta München polgármestere. A politikus legutóbb azt próbálta kiharcolni, hogy az Allianz Arena szivárványszínnel legyen kivilágítva a magyar-német meccsen. Az UEFA ezt kezdeményezést azonban – többek között Reiter felháborodását is kiváltva – letiltotta. Megemlítik Reiternek még azt a cselekedetét is, hogy első városvezetői intézkedései között melegkávéházat nyittatott Münchenben. A vele kapcsolatos rész végén kiemelik, hogy a politikus jelenleg

azért lobbizik, hogy Münchenben rendezzék meg a 2026-ra tervezett Gay Games („Melegjátékok”) nevű sport- és kulturális eseményt, amelyen LMBT-sportolók és művészek vennének részt.

Hódít a PC IS

Megemlítésre kerül az az eset, amikor egy alkalommal Annagret Kramp-Karrenbauer, akkori CDU-elnök a safe-spaceken és a gendersemleges mosdókon viccelődött egy nyilvános eseményen. Az ügy miatt a pártjának a meleg- és leszbikusszövetségének az elnöke, Alexander Voigt bocsánatkérést követelt a politikusnőtől, illetve a szociáldemokrata pár általános titkára, Lars Klingbeil pedig „totálisan tiszteletlennek” nevezte Kramp-Karrenbauer kijelentéseit.

Hasonló támadás érte Anja Karliczeket, a CDU német oktatási miniszterét is, amikor 2017-ben elsietettnek nevezte az azonos neműek házasságának legalizálását.

Kép forrása: BRITTA PEDERSEN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szexuális kisebbségek jogai vs születendő gyerekek száma.

Ha a homo-lobbi látja a pipogyaságot, még jobban tobzódni fog. Itt olyen erélyes és követekezetes rendreutasítás kell, mint amit a magyar kormány valósít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés