Rágalmazás miatt 300 ezer forintot kell fizetnie Márki-Zay Péternek

2021. június 24. 12:40
A hódmezővásárhelyi polgármester a becsület csorbítására alkalmas tényt állított a megyei kormánymegbízottról és a járási hivatal vezetőjéről.

Az első fokon eljáró Csongrádi Járásbíróság 500 ezer forintot szabott ki a politikusra, a büntetés mértékét másodfok enyhítették –olvasható a Telexen. Az ítélet szerint Márki-Zay Péter 2019. július 25-én közösségi oldalán a becsület csorbítására alkalmas tényt állított Juhász Tünde kormánymegbízottról és Holubán Csilla járási hivatalvezetőről a munkakörük ellátásával, közmegbízatásuk teljesítésével összefüggésben.

Márki-Zay Péter szerint politikai támadás áldozata lett, amikor a nagy nyilvánosság előtt azzal gyanúsították, hogy mérgező olasz szemetet hozott be Hódmezővásárhelyre. Ezzel összefüggésben írt egy ironikus posztot, amely szerinte nem volt félreérthető, csupán három egymást kizáró, hipotetikus lehetőséget vetett föl.

Juhász Tünde kifejtette, hogy a külföldről Hódmezővásárhelyre szállított szemét ügyében sem a megyei, sem a járási kormányhivatalnak nem volt hatásköre, a polgármester „politikai iszapbirkózásba” húzta bele azzal, hogy ennek ellenkezőjét állította. A politikus szerinte megsértette szakmai presztízsében, és köztörvényes bűncselekménnyel hozta összefüggésbe. A kormánymegbízott sértőnek találta a bejegyzésre érkező kommentcunamit is.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hihetetlen olcsó Magyarországon a rágalmazás. És így a méltóság és a hitelesség is. Miért tűri ezt a nyáj?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés