Rágalmazás miatt 300 ezer forintot kell fizetnie Márki-Zay Péternek

2021. június 24. 12:40

A hódmezővásárhelyi polgármester a becsület csorbítására alkalmas tényt állított a megyei kormánymegbízottról és a járási hivatal vezetőjéről.

2021. június 24. 12:40
null

Az első fokon eljáró Csongrádi Járásbíróság 500 ezer forintot szabott ki a politikusra, a büntetés mértékét másodfok enyhítették –olvasható a Telexen. Az ítélet szerint Márki-Zay Péter 2019. július 25-én közösségi oldalán a becsület csorbítására alkalmas tényt állított Juhász Tünde kormánymegbízottról és Holubán Csilla járási hivatalvezetőről a munkakörük ellátásával, közmegbízatásuk teljesítésével összefüggésben.

Márki-Zay Péter szerint politikai támadás áldozata lett, amikor a nagy nyilvánosság előtt azzal gyanúsították, hogy mérgező olasz szemetet hozott be Hódmezővásárhelyre. Ezzel összefüggésben írt egy ironikus posztot, amely szerinte nem volt félreérthető, csupán három egymást kizáró, hipotetikus lehetőséget vetett föl.

Juhász Tünde kifejtette, hogy a külföldről Hódmezővásárhelyre szállított szemét ügyében sem a megyei, sem a járási kormányhivatalnak nem volt hatásköre, a polgármester „politikai iszapbirkózásba” húzta bele azzal, hogy ennek ellenkezőjét állította. A politikus szerinte megsértette szakmai presztízsében, és köztörvényes bűncselekménnyel hozta összefüggésbe. A kormánymegbízott sértőnek találta a bejegyzésre érkező kommentcunamit is.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. június 25. 14:04
Vegyük már észre, hogy ez az ember egy önmagával is békétlenségben lévő felfújt hólyag. Nem volt neki jó Magyarország, ezért családostól kivándorolt Kanadába. Valami autóalkatrészekkel ügynökölt (remélem, a táskás ügynöknél talán jobb pozíciója volt), de onnan is továbbállt Amerikába, ahol szintén nem "kapta meg a kellő elismerést". Ezek után egy nagyon fura illető "segített nekik" hazaköltözni. Na, ez a messziről jött ember, akinek igen nagy homályos foltok vannak a külföldi múltjában, itthon miniszterelnök akar lenni. Ő, AKI SEHOL MÁSHOL SEMMIRE SEM JUTOTT... MÉG AMERIKÁBAN SEM! Az egyik legnagyobb hazugsága, hogy ők mindenképp haza akartak költözni - viszont nemrég olvastam, hogy egy vásárhelyi ember lenyilatkozta, hogy MZ külföldön született gyerekei nem beszélt magyarul, mikor visszatelepültek... Ha valóban haza akart volna jönni, akkor születésétől tanították volna a gyerekeket a magyar nyelvre!
anegy_
2021. június 24. 18:58
A tipikus "kocka-fejű" ! De miért nem emelték a tétet, hiszen visszaeső bűnös? Hej, Vásárhely, Vásárhely, ennyi moslék, irígység, lázárfóbia, hogy a pic.ába került közétek?
Tatulus
2021. június 24. 18:31
Ez az állkeresztény valójában erősen elmebeteg külsejű! Mindenesetre valamelyik pszichológus véleményezhetné! Én nem szeretnék egy szobában lenni vele valami lövőfegyver nélkül!
youngboy
2021. június 24. 17:42
A kis gyűlölködő pöcsöt nem büntették meg, ahogyan megérdemelte volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik