Von der Leyen a magyar pedofiltörvényről: Ez egy szégyen

2021. június 23. 11:45
Az Európai Bizottság elnöke azt ígéri, fellép a magyar törvény ellen.

Határozottan fel fog lépni az Európai Bizottság a múlt héten megszavazott magyar melegellenes törvény ellen, írja a Welt. A Telex megírta: Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke szerint a törvény a szexuális orientációjuk alapján diszkriminálja az embereket, és sérti az Európai Unió alapvető értékeit. „Ez a magyar törvény egy szégyen” – mondta szerda délelőtt brüsszeli sajtótájékoztatóján Von der Leyen. A Bizottság elnöke szerdán arról beszélt, hogy

a jogi aggályaikat egy, a magyar kormánynak címzett levélben fogják kifejteni,

írják. Hangsúlyozták: Ezt Von der Leyen szerint még az új jogszabályok hatályba lépése előtt meg kell tenni. Amennyiben Magyarország nem tudja eloszlatni az aggályokat, az Európai Bizottság a törvény hatálybalépését követően valószínűleg hivatalos kötelezettségszegési eljárást fog indítani Magyarország ellen, a végén pedig az Európai Bíróságon dönthetnek a magyar törvény ügyében, írják.

Tizennégy tagállam tiltakozik a törvény ellen

„Rengeteg figyelmet kap ez az ügy, ugyanis sokak szerint ezek a törvények a melegeket diszkriminálják” – mondta korábban a Bizottság alelnöke, Věra Jourová. Szintén kedden adott ki közös nyilatkozatot tizenhárom uniós tagállam az ügyben: a Belgium által kezdeményezett állásfoglaláshoz csatlakozott Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Németország, Írország, Litvánia, Spanyolország, Svédország és Lettország, valamint utólag tizennegyedikként Olaszország is. Ebben azt írják, közli a Telex, hogy elítélik a magyar pedofiltörvényt, ami szerintük diszkriminálja az LMBTQI-személyeket és sérti a véleménynyilvánítás szabadságát. Hozzátették: a 14 uniós tagállam azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy „a rendelkezésére álló összes eszközt használja fel az uniós jog teljes körű tiszteletben tartására”, a magyar törvények ügyét pedig terjesszék be az Európai Bíróság elé is, írják.

Fotó: MTI/EPA/AP/Luis Vieira

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Európai érték, hogy szégyen megvédeni a fiatalkorúakat.
Az azért normalitás rá utal, hogy az EU fele nem írta alá azt a levelet.
Van még remény!
De lehet, hogy csak szakadás árán.

leiennek fogalma nincs, miről beszél, vagy miről szól a törvény.

NEM
- a szexpartnert kereső buzinak vagy szervezetének az előjoga, hogy az iskolában a homoszexualitásról felvilágosítást tartson,
- a szexpartnert kereső, diákjait kefélő oktatónak az előjoga, hogy az iskolában szexuális felvilágosítást tartson,
- a pedofi előjoga, hogy az iskolában a cukrosbácsi veszélyeiről tartson előadást.
A magyar állam azonban felel az oktatásért. Kötelessége, hogy a fentieket megakadályozza. A törvényt elolvastam, ez erről szól, nem többről és nem kevesebbről.

Szóval megint elkezditek üldözni a zsidókat?
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

pedofobok vagyunk vallaljuk

Az a szégyen, hogy az egykori nyugat-európai jobboldal/jobbközép mára lényegében a ballib egy szánalmas tartozékává silányult.

Ez a nő egy szégyen. Mégis milyen nemzetközi jogot sért a magyar tv?

A meleglobbi megbolondult, mert a szexualitás témájában még éretlen gyerekeket, akik a normális szexualitást sem ismerik, nem olthatják egyből a szexualitás abnormális változatával.

De azért annyira nem hülyült meg a meleglobbi, hogy forradalmi gondolatainak, annyira jogosnak tartott igazának védelmében aláírásokat gyűjtsön, hogy ezt a kérdést népszavazáson méresse meg.

Szerinted FeGyőrék most miért nem állítanak kis asztalkákat, hogy a törvény népszavazásra bocsátása érdekében aláírásokat gyűjtsenek?

Minő koincidencia:
"Olaszországban nemsokára a parlament elé kerül a Zan-törvénytervezet, ami a nem, szexuális irányultság vagy fogyatékosság miatti diszkriminációt büntetné. A tervezet a Demokrata Párt (Pd) képviselője, a nyíltan homoszexuális Alessandro Zan nevét viseli, aki LMBTQ-aktivistaként kampányolt az azonos neműek élettársi viszonyának elfogadásáért.

A Vatikán a múlt héten hivatalosan tiltakozott Olaszországnál a törvénytervezet miatt, mondván, hogy az a jelenlegi formájában korlátozhatja az olasz katolikus egyház vallásszabadságát, mert sérti az 1929-es Lateráni Paktumot, ami Vatikánvárost szuverén államként határozta meg, és szabályozza a kapcsolatát Olaszországgal. Egy vatikáni forrás szerint a Vatikán attól tart, hogy a törvény az egyház kriminalizációjához vezethet Olaszországban a homoszexuális házasságok elismerésének, a homoszexuális párok katolikus intézményeken keresztüli örökbefogadásának, vagy a genderelmélet katolikus iskolákban való oktatásának megtagadásáért."

Írjunk neki. Meg kell neki írni, hogy rosszak az információi, mert a törvény nem melegellenes, hanem pedofil ellenes .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés