Az Instagramon magyarázkodik az UEFA, amiért nem engedte a szivárványos kivetítést

2021. június 23. 15:17
Amint írják, a szervezet számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem az elköteleződés jele egy sokszínű társadalom mellett.

Amint arról korábban beszámoltunk, a müncheni városi tanács mind a hat frakciója – a civilekkel egyetértve – arra kérte a város polgármesterét, hogy szivárványszínben „tündököljön” az Allianz Aréna a csoportmeccs ideje alatt. München polgármestere, Dieter Reiter is szivárványos stadiont akart, majd szégyenteljesnek nevezte az UEFA döntését, miszerint a szervezet nem engedi az a szivárványos stadion-kivilágítást

Most az európai futballszövetség a hivatalos Instagram-oldalán közölt egy posztot, amelyben a logójukat szivárványosra cserélték, és reagáltak korábbi, fent említett döntésükre is.

Az UEFA büszkén viseli a szivárványt 

– kezdi posztját a szervezet. 

Az UEFA szerint ez egy olyan szimbólum, ami megegyezik a szervezet alapértékeivel és azzal, amiben hisznek, úgymint egy igazságosabb, egyenlőbb, toleránsabb társadalom. 

Az európai futballszövetség szerint sokan félreértelmezték a müncheni aréna kivilágításával kapcsolatos döntésüket, ami mögé sokan politikai motivációt képzeltek. Szerintük pont ellenkezőleg, a müncheni polgármester kérése volt önmagában politikai indíttatású, hiszen éppen a magyar válogatott németek elleni meccsére időzítették volna.

Az UEFA számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem az elköteleződés jele egy sokszínű társadalom mellett 

– zárja a bejegyzést a szervezet. 

 

Kép forrása: UEFA Instagram

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hagyjuk már ezt a sokszínűséget. Európa lakossága csökken, legalább azok nemi irányultságát óvjuk meg az LMBstb propagandától, akiknél az egyébként rendben van.

Meccs is volt/lesz?
Vagy az nem is érdekes?

Nácizmus: horogkereszt
Kommunizmus : vörös csillag
Liberalfasizmus: szivárvány

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés