München polgármestere: Nem akadályozhatnak meg minket abban, hogy egyértelmű jelzést küldjünk Magyarországnak

2021. június 23. 11:41
Dieter Reiter közölte, világossá teszik, hogy Münchenben kiállnak az egyenlőség, a szolidaritás és a szexuális identitás önrendelkezése mellett.

„Nem akadályozhatnak meg minket abban, hogy egyértelmű jelzést küldjünk Magyarországnak” – idézte a The New York Times Dieter Reiter, müncheni polgármester szavait, aki megfogadta, hogy a közelgő Németország-Magyarország mérkőzés alatt

a stadion közelében lévő szélturbinát a szivárvány színeivel világítják majd meg, és szivárványos zászlót lobogtatnak majd a városházán és más középületekben,

tiltakozásul a Magyarországon nemrég elfogadott pedofiltörvény ellen. The New York Times

Az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) nem engedélyezte a szivárványos stadiont, mire Dieter Reiter úgy reagált: 

„világossá tesszük, hogy Münchenben kiállunk az egyenlőség, a minden ember melletti szolidaritás és a szexuális identitás önrendelkezése mellett”,

Az UEFA indoklásában túlságosan politikainak nevezte a szivárványos stadion ötletét.

A The New York Times cikke kiemelte, hogy az UEFA etikai és fegyelmi felügyelőt nevezett ki egy „fegyelmi vizsgálat lefolytatására az esetleges diszkriminatív események miatt”, amelyekre Magyarország hazai mérkőzésein, Portugália és Franciaország ellen került sor.

A cikk idézte Szijjártó Péter külügyminisztert, aki úgy nyilatkozott, hogy „káros és veszélyes a sport és a politika keverése” és hozzátette, hogy a történelmi tapasztalatok ezt mutatják és különösen a németek jól tudják ezt. „Ne provokálja a vendéglátót, ha vendég vagy” – idézte a cikk Orbán Viktor szavait, aki a lap szerint megvédte a magyar szurkolókat, akik korábban gúnyolódtak a térdepelő ír csapat tagjain, akik ezzel fejezték ki szolidaritásukat a faji egyenlőség mellett.

Nyitókép: Felix Hörhager / DPA / AFP

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minket megakadályoz valaki abban, hogy szivárványos horogkeresztes zászlót húzzunk fel valahová?

„világossá tesszük, hogy Münchenben kiállunk az egyenlőség, a minden ember melletti szolidaritás és a szexuális identitás önrendelkezése mellett”

Magyaroszágon kiállunk az egyenlőség, a minden ember melletti szolidaritás és a szexuális identitás önrendelkezése mellett.

De nem állunk ki amellett, hogy
- a szexpartnert kereső buzinak vagy szervezetének az előjoga, hogy az iskolában a homoszexualitásról felvilágosítást tartson,
- a szexpartnert kereső, diákjait kefélő oktatónak az előjoga, hogy az iskolában szexuális felvilágosítást tartson,
- a pedofi előjoga, hogy az iskolában a cukrosbácsi veszélyeiről tartson előadást.

Lehet, hogy München polgármestere bevándorlókkal akarja rendbe tenni egész Európát sújtó népesség csökkenést, de talán az LMBstb visszaszorítása is segít valamit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés