Idén is érvényben maradhat a nyelvvizsga-amnesztia

2021. június 22. 11:22
A javaslatról szerdán tárgyal majd a kormány.

Idén is átvehetik a diplomájukat azok, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nem rendelkeznek nyelvvizsgával – írja az Origo a társadalmi újraindításért felelős operatív törzs tájékoztatója alapján. 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy június végéig biztosítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, de ezzel párhuzamosan zajlanak a táborok. A miniszter szólt arról is, hogy az érvényben lévő védelmi intézkedések felülvizsgálata is megkezdődött.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára szerint körülbelül 20 ezer diplomázó hallgatónak nincsen meg a nyelvvizsgája, az érintett szervezetek ezért azt javasolták, hogy aki 2021. június 30-ig sikeres záróvizsgát tett, az könnyítést kapjon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is átvehetik majd a diplomát a fiatalok nyelvvizsga nélkül.

 A maszkhasználat esetében érdemes végiggondolni, hogy milyen ésszerűsítések lehetségesek – mondta egy kérdésre Novák Katalin.

A miniszter a hitelmoratóriumról azt mondta, hogy ez egy óriási segítség a családoknak, vállalkozásoknak, ezért amíg szükség van a mindennapi terhek csökkentésére, addig fenntartják ezt az intézkedést. Az adó-visszatérítéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: a részletszabályok kidolgozása jelenleg is zajlik.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig ma már a nyelvtudás elvárt egy diplomás embernél.

Pontosan. Ha valaki lehúz 3, 4 vagy 5 évet egy egyetemen vagy főiskolán, akkor abba bele kéne hogy férjen egy középfokú nyelvvizsga. Arról nem is beszélve, hogy milyen ciki az, amikor valaki nem tud szót érteni egy külföldi turistával.

Egyetértek. Ez egy balfaszkodás így. A kilencvenes években amúgy az egyes egyetemekre volt bízva. Ha országos szinten nem tudjuk tartani, miért nem így? És pl. miért nem lehet MA belépési feltétel a nyelvvizsga. Egye fene, BA diplomát kapjanak a népek nyelvvizsga nélkül, tényleg van egy csomó terület, ahol nem kell nyelvtudás.

Hát, mondjuk egy matek szigorlatra jobban fel lehet készülni, mert tudhatod, hogy mit kell tudni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés