Gréczy: Rákosi emelte a Népstadiont, és ő is olimpiát rendezett volna

2021. június 22. 7:51
A DK politikusát megihlették a „fideszes” kommentek.

Mint megírtuk, Magyarország játszott az Európa-bajnok portugál, majd a világbajnok francia válogatottal, és kiválóan helytállt, a franciák elleni döntetlenre és a Puskás Aréna atmoszférájára pedig az egész világ felkapta a fejét.. A szurkolók lelkes kommentjei azonban nem mindenki számára jelentik ugyanazt. Íme Gréczy Zsolt reakciója a „fideszes” kommentekre:

Olvasom a fideszes kommenteket: milyen jó, hogy Orbán stadiont épített.

Rákosi emelte a Népstadiont 1953-ban. Ő is olimpiát rendezett volna. 3 év múlva mégis menekülnie kellett. Amúgy, hajrá magyarok!” – írja Gréczy Zsolt a Facebookon.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olimpiát már több mint 100 éve rendeztünk volna, csak az oroszok világháborúvá eszkalálták a szerb szövetségesük által kirobbantott konfliktust.

Szellemi Recska.
A 2000-es években volt egy politikus, aki előbb sportminiszterként majd miniszterelnökként pályázott foci EB rendezésre, és természetesen állami garanciát vállalt a Puskás stadion újjáépítése mellett még három, 30-40 ezer fős stadion építésére. Kiről van szó?

a nácik kiemelt figyelmet fordítottak a fiatalok testedzésére. tehát a testedzés rossz.

Hitlernek is volt kutyája, meg remek szónok volt, aztán meg főbe lőtte magát.

csakhogy a Kopasz 54-ben eladta a meccset az NSZK-nak, no ez az ami most nem fog megtortenni!

A kis kotsog nem hallott róla: a Népstadion - pontosabban egy münchenihez, Wembley-hez hasonló tömegstadion terve Magyarországon már a 30-as évek elejétől végig napirenden volt.
Forráshiány miatt - a kotsog Gréczy mentorai, a Kunok, Jászik, idegeneknek átjátszott vagyon hiánya miatt - ez a 40-es évek elejére kézzelfogható közelségbe került, de közbejött a háború.
45 után, az ország infrastruktúrájának használhatóvá építését követően a nagy stadion felépítése az első számú feladat lett.
Ehhez Rákosinak annyi köze volt, hogy az Aranycsapat egyszerűen nem fogadhatta a 100 ezres Wembley 6:3 után 20 ezres stadionban pl. az angolokat.

Mi akadályoz a történelem megismerésében?
Az a hülye orosz presztízskérdés?

Az oroszok már 1914. július 24-én bevezették a "részleges"-nek hívott mobilizációjukat. Persze mindenki tudhatta, hogy részleges mobilizáció nem létezik, csak teljes. És a mobilizációt az akkori körülmények között visszacsinálni nem lehet, annak a mobilizáltak bevetésében kell végződnie.

Az egész pedig az orosz birodalmi tekintély miatt, mert annyira elkötelezték magukat, hogy ki se tudtak szállni a saját csapdájukból:

"Ha ennél a kritikus pontnál a szerbeket a sorsukra hagynánk, az orosz presztizs teljesen összeomlana." (Szazonov orosz külügyminiszter a Birodalmi Minisztertanács előtt, 1914. július 24-én.)

Gréczit ez a veszély nem fenyegeti!

Az első mondatodra gondoltam.

Rákosi építtette a torzóban maradt Népstadiont, Orbán meg lebontotta és felépíttette a Puskást. Mélyen szimbolikus.

te meg pont olyan vagy mint a faszom csak nem jar le a fejedrol a bor

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés