Szilágyi István fia tagadja a vádakat, szerinte az apja támadt rá

2021. június 21. 14:28
Azt is állítja, valaki elbújhatott a házban, aki őt leütötte, és megölte az édesapját.

Mint azt megírtuk, áprilisban a rendőrség lezárta a nyomozást Szilágyi István megölésének az ügyében. A rendőrség tájékoztatása szerint a többek között Lópici Gáspárt alakító színészt az 50 éves fia különös kegyetlenséggel ölte meg. Szilágyi István 2020 május 3-án hunyt el, a rendőrség adatai szerint a 83 éves színészt a fia ölte meg. A gyanúsított Sz. Péter reggel 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta.

A Fővárosi Főügyészség az Sz. Péterrel szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt április 19-én nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Indítványozták, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ő védekezett

Az ügyben ma délelőtt tartották a tárgyalást. A Blikk szerint a vád felolvasása után Sz. Péter nem ismerte el a bűnösségét. Vallomásában azt állította, édesapja támadt rá, elmondása szerint Szilágyi Istvánnak hisztérikus rohama volt, ő pedig védekezett.

A férfi azt mondta, aznap este apja zajongására ébredt, azt hitte, valaki van a házban, ezért ment át a szobájába. Állítása szerint Szilágyi István ekkor támadt rá, a szemébe mart és fojtogatta, mert nem ismerte fel. Sz. Péter állítja, hogy ő csak védekezni akart, ezért felkapott egy tárgyat és azzal ütötte meg az apját.  Azt is állítja, hogy valaki ellökhette hajnalban, mert a fején hátul talált egy sebet, ami traumát okozhatott nála, ezért eshetett ki az emlékezetéből az a pár perc, amikor az apja a verés közben meghalt. Azt mondja, valaki elbújhatott a házban, és szerinte ez az az ember, aki leüthette, és az apját is ez az illető ölhette meg.

A tárgyalás októberben folytatódik.

Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés