Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség Szilágyi István fiára

2021. április 19. 13:36

A vád szerint az Szilágyi Istvánnal tavaly májusban különös kegyetlenséggel végzett otthonukban a fia, Péter.

2021. április 19. 13:36
null

A Lópici Gáspárt megformáló színész tavaly májusban halt meg, gyilkosság áldozata volt. A nyomozás lezárultával kiderült, hogy Szilágyi István fia, Péter kalapáccsal többször fejbe verte édesapját, fojtogatta, valamint a mellkasát is megtaposta. A színész sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen elhunyt.

Április elején a rendőrség lezárta az ügyet, az iratokat pedig vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek, így Péter ellen emberölés a vád.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt hétfői napon nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától – írja a Blikk.

Nyitókép: Krizsán Csaba / MTI

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 20. 09:59
Remélem a börtönben majd jó kinyirják !
simonvitéz
2021. április 19. 19:32
Támogatom, de szerintem jóval enyhébbet fog kapni.
szodabár
2021. április 19. 19:03
Szerintem sok, különösen fegyházban. Ez az ember beszámíthatatlan és mentálisan beteg. A gyilkos cigányok sem kaptak ennyit, soha. Pedig azok nagyon is ép elmével és tudatosan gyilkoltak.
tom hagen
2021. április 19. 18:57
És akkor jöhet az örök vita. Halálbűntetés? Vajon mit gondol a többség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!