Megbukott a svéd miniszterelnök

2021. június 21. 12:36
Megvonta a bizalmat a svéd parlament a miniszterelnöktől, a törvények értelmében Stefan Löfvennek le kell mondania.

Megszavazta a svéd parlament hétfőn a Stefan Löfven miniszterelnökkel szemben a Svéd Demokraták (SD) nevű radikális jobboldali párt benyújtott bizalmatlansági indítványt. A javaslatot a 349 tagú törvényhozás 181 igen, 109 nem szavazat ellenében fogadta el, 51 tartózkodással.

A svéd törvények értelmében Löfvennek le kell mondania – megbízva a parlament elnökét egy új kormány megalakításának feladatával –, vagy előrehozott választást kezdeményezhet.

Az SD csütörtökön nyújtott be bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, miután a Baloldali Párt is közölte: nem támogatja többé Löfven kormányát. A legnagyobb ellenzéki pártnak számító Mérsékelt Koalíciós Párt és a kereszténydemokraták korábban azt mondták, hogy támogatni fogják a Löfven elleni bizalmatlansági indítványt.

(MTI)

Nyitókép: Anders Wiklund / TT News Agency / AFP 

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán megbuktattta Stefan Löfvent. Orbán a hibás. :D

,,Megszavazta a svéd parlament hétfőn a Stefan Löfven miniszterelnökkel szemben a nacionalista Svéd Demokraták (SD) által benyújtott bizalmatlansági indítványt.,,
https://444.hu/2021/06/21/megb..

Akkor a 444 írása szerint Svédországban dübörög a nacionalizmus.

A mecsetek azért épülnek....

Aha... Arról az országról beszélsz, ahol 1974-re 600 darab cigány maradt az intellektus alapú, debilekre kötelező miskárolás miatt. Aztán most már megint van 50 ezer cigányuk, akikkel a galaxis többi lakójához hasonlóan semmit sem tudnak kezdeni- azaz van egy húszéves projektjük, aminek a végén azt szeretnék, hogy egy cigány fiatalnak ugyanolyan életpályája legyen mint egy átlag svédnek. Erre még behoztak milliónyi agresszív muszlimot, ugyanolyan jó képességekkel- szóval meglesz az áhított cél még 2032 előtt: az átlagember szarul él majd ott. De a lényeg: a nem dinka svéd vezetők pártállástól függetlenül szúrják hátba az etnikai svédeket, ellehetetlenítve az unokáik jövőjét.
Hát akkor inkább illiberális demokrácia, egyetlen okos diktátorral...

1974 ben miskároltak ott utoljára IQ 70 alatti cigány nőt.

Pedig nem is találkozott Orbánnal.

Helló!
Ezt a kisunokádnak küldöm szeretettel! :)

Bobby McFerrin Demonstrates the Power of the Pentatonic Scale

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés