A régen beoltottakat is megfertőzheti a vírus delta variánsa

2021. június 20. 14:08

Azokat is megfertőzheti az új koronavírus delta variánsa, akik régen kapták meg a védőoltást – jelentette ki vasárnap Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Rosszija 1 televíziónak, miközben Oroszországban az új esetek száma már harmadik napja meghaladja a 17 ezret.

2021. június 20. 14:08
null

„Már egy új variánssal, az indiai variáns újabb mutációjával van dolgunk. Az úgynevezett deltával, amely agresszívabb és nehezebb a korábbinál. Gyorsabban fertőz és gyorsabban hatol be a szervezetbe. Az immunitás szintjének kétszer olyan magasnak kell lennie, mint a vuhani esetében, hogy védettek legyünk az indiai változattal szemben” – mondta Szobjanyin.    

Újbóli megbetegedéseket is látunk, azoknál, akiket már beoltottak. Ők nincsenek sokan, de mégis úgy látszik, hogy akiket régen oltottak be, azok védettsége csökken, a titerek csökkennek, ezért sokaknál valószínűleg szükség van az újraoltásra” – tette hozzá. A titer az a laboratóriumi teszt, amely a vérben lévő antitesteket, s ezzel az immunitást méri. A moszkvai polgármester szerint a fővárosban eddig másfél millióan kapták meg a védőoltás mindkét komponensét. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 144,8 millió tesztet végeztek el.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA-AAP/Dave Hunt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandinka
2021. június 22. 09:51
Milyen érdekes h mindig van új s még újabb, ne várd a csodát... Valahogy Zoli bohóc kezd körvonalazódni: van másik.... És elő is szedik, persze nem tuggyuk kik...
Nehidd El
2021. június 20. 15:02
Dobrev szeme felcsillant: mégsem omlott össze minden reményük?
Rasdi
2021. június 20. 15:01
Feltalálta csőben a lyukat. Az oltások még az eredeti vírus ellen sem adnak 100 %-os védettséget, azaz a beoltott emberek akár az eredeti vírus okozta nyavalyát is megkaphatják. Biztos, hogy az újabb meg újabb variánsok ellen fajtától függően eltérő mértékben csökken a hatékonyság. Ez a heccelés egyre jó. Növeli a "frászt" a társadalomban, és kialakítja a társadalmi nyomást az egyes országok kormányzatára, pontosabban országgyűléseire, hogy növeljék az adott védekezésre fordítandó pénzeket. Továbbá ott lehet maradni az érdeklődés homlokterében a vonatkozó egyéni pozitív hozadékokkal. (Nem feltétlenül közvetlen pénz, de áttételesen, többszöri áttéttel igen.)
az ember
2021. június 20. 14:53
Csak a szokásos heccelés. Mi az, hogy régen oltakoztak? 10 éve? Szerintem meg bárkit megfertőzhet, azt is, aki tegnap oltottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik