Rossi: Ez pályafutásom egyik legszebb napja

2021. június 19. 19:22
Itt vagyunk, nagy a cirkusz körülöttünk, jól akarunk teljesíteni, ugyanakkor továbbra is két lábbal a földön kell járnunk – mondta a szövetségi kapitány a mérkőzés után.

A szövetségi kapitány Marco Rossi pályafutása egyik legszebb napjának nevezte a szombatit, miután a magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal a Puskás Arénában, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Marco Rossi értékelt

A magyarok olasz szakvezetője a találkozó után azt mondta, eddig csak televízión nézte az Európa-bajnokságot, most azonban 56 évesen, ezzel a csapattal úgy érzi magát, mint egy gyerek a vidámparkban.    

„Mondhatjuk, hogy ez edzői pályafutásom egyik legszebb napja. Itt vagyunk, nagy a cirkusz körülöttünk, jól akarunk teljesíteni, ugyanakkor továbbra is két lábbal a földön kell járnunk.

Nem vagyok arrogáns, hogy azt mondjam, elmegyünk Münchenbe és nyerünk, de azt mondhatom, hogy odamegyünk és a lehető legjobb teljesítményt fogjuk majd nyújtani” 

– jelentette ki a szakember.    

A tréner kifejtette, nem volt biztos abban, hogy a játékosai képesek lesznek-e ilyen jó teljesítményt nyújtani. „Az első találkozó után volt néhány pszichológiailag nehéz napunk, de most remek eredményt értünk el, ráadásul hihetetlen teljesítménnyel. Örülnünk kell és büszkének kell lennünk, nekem is és a játékosoknak is. A szurkolóknak tudtunk adni két órányi adrenalinbombát, remélem, holnap mindenki szép napot fog tölteni a családjával” – mondta Rossi.

Fiola Attila gólja<br>Fotó: MTI/Illyés Tibor

A tréner emlékeztetett, a válogatott teljesítménye az érkezése óta javuló tendenciát mutat, és bár sokszor, sokan kritizálják, egyes játékosokat miért hív be, másokat pedig miért mellőz, a kerettagok minden egyes alkalommal bizonyítják, miért vannak itt.    

„Nehéz pillanatokban remekül reagálnak, hozzáállásban rengeteget fejlődtek, ez pedig nagyon fontos, ugyanis a riválisok javára lévő technikai különbséget csak szervezett játékkal és kellő motivációval lehet kompenzálni. Ezúttal a világbajnoknak sikerült kellemetlen perceket okoznunk, nyomás alatt tartottuk őket” – elemezte az összecsapást a szövetségi kapitány. 

„Ha tudjuk, honnan indultunk és most hol tartunk, látszik a fejlődés.

A szurkolótáborunk világszinten páratlan, ők is hozzásegítenek minket ahhoz, hogy ilyen keményen dolgozzunk” 

– jelentette ki Rossi, aki szerint csapata most kivívott magának némi dicsőséget.    

Közel ötvenezer torokból szólt a Himnusz a magyar-francia mérkőzés után<br>Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kleinheisler László is a szurkolók által teremtett fantasztikus hangulatot emelte ki. „Nagyon jó érzés volt velük ünnepelni, hihetetlen, nehéz mit mondani.

Ma is ők voltak a 12. játékos a pályán.

Örülök az egy pontnak, remélem, így folytatjuk tovább” – mondta.

Nagy Ádám<br>Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nagy Ádám, a magyar válogatott védekező középpályása kijelentette, szerinte nem ez volt a legideálisabb időpont ehhez a mérkőzéshez, a hőségben ugyanis nem volt kellemes futballozni, és emiatt nehézkesebben mozgott mindkét csapat. „Az ivószünet segített valamennyit, de összességében embert próbáló feladat volt, ahogyan bizonyára a szurkolóknak is, főleg azoknak, akik a napos oldalon ültek” – fogalmazott Nagy. Hozzátette, a franciák talán egy kicsit lebecsülték a magyar együttest, de legalábbis teljes mértékben tisztában voltak azzal, hogy világbajnoki címvédőként ők a találkozó esélyesei.    

„Hatalmasat küzdöttünk ma, és

úgy érzem, valamit vissza tudtunk adni a szurkolóknak a portugálokkal szemben elveszített első körös meccs utolsó 10 percében történtekért” 

– jelentette ki Nagy, aki szerint ezzel az 1-1-gyel elérték, hogy jövő szerdán ki-ki meccset játszhassanak Münchenben a németekkel.

Deschamps is megszólalt

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya kiemelte, a hőséghez testileg és pszichológiailag is alkalmazkodni kellett, ami az ő csapatának kevésbé sikerült. „Így is rengeteg lehetőséget kidolgoztunk az első félidőben, betalálni azonban nem tudtunk. A magyarok a játékrész végén megszerezték a vezetést, aztán pedig remekül védekeztek” – fogalmazott a kapitány, aki az eredménnyel nem, csapatával viszont elégedett volt.    

„Sok lövésünk volt, a kapufát is eltaláltuk, szereztünk plusz egy pontot az eddigi háromhoz, a célunk továbbra is az, hogy továbbjussunk a csoportból” – tette hozzá a világbajnok együttes trénere. Kiemelte, a magyarok – főleg az első játékrészben – megmutatták, milyen remek játékosaik vannak, mert ilyen fontos mérkőzésen tudtak ilyen remek teljesítményt nyújtani.    

„A magyarok rengeteg energiát emésztettek fel labda nélkül, de így is dinamikusabbak tudtak lenni nálunk” 

– egészítette ki a szakvezető, aki szerint az első negyedórában nehezen lendültek játékba, ráadásul a hazai közönség előtt gyönyörűen játszó rivális kevés helyet hagyott nekik a támadóharmadban. „Így is volt 14-15 kapura lövésünk, egy percig sem adtuk fel” – zárta Deschamps.

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

I miei complimneti, Signor Rossi!

Nagyon nagy Grat, szívből Marco Rossinak.
ha valamiért kritizálni lehet, - paradoxon - de extra teljesítményével elfedi a magyar futball nagy baját.
DE ERRŐL Ő NEM TEHET,
MARCO ROSSI: 10/10!!!
Az Isten áldjon minden ilyen embert, már csak kevés van belőlük, nagyon becsüljük, tiszteljük meg, úgy értem: ha előre tisztelettel köszöntjük, az neki pontosan elég, mert a kiválók nem szeretnek túlságosan a középpontban lenni.
--------------
Szép volt, de...
Miért nem bírja a magyar erővel?
Ez száz éve, mióta futball létezik, mindig ez a probléma?
Szerintem a meccs napján 200%-ot beletesznek, viszont az edzésnapokon mondjuk csak 50-et.
És amíg ez így van, addig lehetnek ilyen szép villanások, ám a lényeg nem változik, ezt látni kell, világosan.
A magyar futballt szponzorálók -MLSZ, TAO, Tipp-Mix - ha nem szabnak egyértelmű ár-érték arányos tartozik-követel rendszert, akkor lényegében a magyarok pénzének nagyobb részét egyszerűen feneketlen kútba szórják.
De erről nem Marco Rossi tehet. A több tízezer magyar futballista munkájáért nem Ő felel.
Neki erre nincs sem feladatköre, sem ráhatása, Ő a nemzeti 11 felelős vezetője.

Válaszok:
lynx | 2021. június 19. 22:06

Complimenti, tanti auguri!

Egyértelműen az volt.

A világbajnokok ellen.

Dedede...
A németek hova szórják, ha mi a kútba?
Örültek volna egy xnek a franciákkal.
Most meg a magyarok nyilaitól retteghetnek újra.
Az edzés az nem meccs.
Melyik meccsen nem bírták most? Ezen vagy a portugálon?
Úgy láttam a kondival nem volt baj.
A fociba mindenütt iszonyú pénzeket tesznek, ha sikert akarnak.
Nem dededézni kell most, hanem örülni, mert a pohár már félig tele van!

Mindig a viszonylagosság a döntő.
Hányszorosát keresi Mbappe egy francia átlagfizetésnek és hányszorosát Fiola egy magyar átlagfizetésnek?
Kb. az arány nagyjából ugyanaz, mondjuk tízszeresét. (MIndenkit beleértve, a kényszervállalkozókat, a feketén foglalkoztatottakat.)
Mbappé és a nyugati jövedelmeket úgy lehet reálisan összehasonlítani a magyaréval, ha megnézzük a piac nagyságát, a francia kb. tízszerese a magyarnak.
Ez tehát már egyedül tízszeres különbség Mbappé javára.
Ha ehhez hozzávesszük a kb. tízszer nagyobb francia átlagbéreket, azt látjuk, hogy ARÁNYAIBAN a magyar játékos semmivel sem keres kevesebbet.
És ez a lényeg, mert a hozzáállásban, munkamorálban, elkötelezett edzésmunkában nagyjából a felét.
Ez az ár-érték arány, amely hiányzik nálunk, hogy extra jövedelem=extra munka.
Ma az van, hogy a jövedelem arányosan lényegesen magasabb, mint az itthon elvégzett munka.
Ez pedig a struktúra, a futballrendszer bűne.
Azt a kérdést nem teszem fel, hogy kettőnk közül ki dadog.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés