Nekiment egy fekete apuka a woke ideológiának

2021. június 19. 10:17
A kritikai fajelmélet „gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogyan gyűlöljék egymást” – fakadt ki egy fekete férfi egy illinoisi iskolai tanácsülésen.

Egy amerikai, illinoisi iskolai tanácsülésen Ty Smith, egy egészségügyi végzettségű rádiós hosszú monológban ment neki a kritikai fajelméletnek és mindennek, ami most szerinte csak rombol és feszültséget szít az Egyesült Államokban.

A máris mémmé vált videóban Smith többek között arról beszél: a kritikai fajelmélet „gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogyan gyűlöljék egymást. Azt tanítod szándékosan a gyerekeknek, hogy itt melletted a fehér gyereknek azért jobb, mert ő fehér? És a fehér gyereknek szándékosan azt mondod, hogy »oh, a feketék mind el vannak nyomva«. Hogyan van nekem két egészségügyi végzettségem, ha elnyomott lennék?”

Úgy folytatja: „Két egészségügyi végzettség. Se anyám, se apám nem volt. Végigdolgoztam az utamat a főiskoláig, leültem és végigseggeltem a főiskolát. Azt mondod nekem, hogy a fehérek megakadályoztak engem ebben? Komolyan mondod? Soha egy fehér nem mondta azt nekem, hogy »nos, fiam, erre soha nem leszel képes, mert tudod, a feketék...«”. 

Smith elmondja, ő erről beszél mindig a saját közösségében, „mert a feketék mondják a feketéknek, hogy »oh, semmire nem leszel képes a világban, mert azok a fehérek nem engedik meg, a fehér el fog nyomni téged«”.

Kirohanását úgy folytatja: „Engem ki nyomott el? Az utcáról dolgoztam fel magamat oda, ahol most vagyok, és most itt ülsz velem szemben és a kritikai rasszteória hazugságát mondod? Hogy a feketék a fehérek miatt nem jutnak előre? Viccelsz? Ezért vagyunk itt? Nem is hiszem el, hogy erről kell beszélni”.

Ty Smith emlékezteti a közönséget: „Martin Luther King azt mondta, hogy azt akarja, gyerekei egy olyan világban nőjenek fel, ahol őket mi alapján is ítélik meg? A karakterük alapján. Nem a bőrszínűk alapján. Ha most ezt a cuccot tovább terjesztik, akkor pontosan az ellenkezője fog történni, mint amit King akart; szóval ha jön a február, ne beszéljetek Martin Luther Kingről. Ha jön a február, ne beszéljetek a fekete történelem hónapjáról, ha gyakorlatilag a sírjára vizeltek ezzel a nonszensszel. Mert pontosan ez fog történni.”

Végül arról beszél: „Erről a dologról naponta beszélek. Ott vagyok a szomszédságban, ott vagyok a közösségekben, ott vagyok, az emberek arcába beszélek, ezt csinálom, amióta 18 éves lettem, a feketéknek beszélek. És tudjátok, egyik sem veszi be ezt a nonszenszt.  Egyikük se. De ha ezt be akarjátok vezetni az iskolai tanrendbe, garantálom, hogy halálom napjáig ott leszek, ezt a cuccot leleplezve, rombolva; hadd tudják meg, hogy azt is csinálhatják, amit én csináltam, és eljuthatnak ugyanide, ha munkához látnak... és egy fehér ember sem fogja őket távol tartani az előrejutástól.”

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kommunista vállalatigazgatók is azt hajtogatták még a hetvenes években is, hogy: azért van nekem csak négy elemim, mert a Horthy rendszerben nem tanulhattam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés