Egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából

2021. június 18. 16:19

Dömötör Csaba
Facebook
Soros György megint Magyarországot sértegeti, most éppen azzal, hogy maffiaállamnak nevezi.

„Soros György megint Magyarországot sértegeti, most éppen azzal, hogy maffiaállamnak nevezi. Végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót. Amerikai médiumok nemrég arról számoltak be, hogy különböző technikákkal elérte, hogy 3 évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást. Ez nagyjából 5300 milliárd forintnak (!) megfelelő összeg. A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről.Nem áll meg itt a vérnyomásnövelő történet, mert a nagy adóelkerülő mások számára azért magasabb adókat követel. A hozzá köthető Project Syndicate oldalon a társasági adó emelését nevezik a legjobb megoldásnak a járvány utáni helyzetben (Magyarországnak pont az alacsony társasági adó az egyik legnagyobb versenyelőnye).

Ha valaki azt kérdezné, hogy miért érkeznek Sorostól menetrendszerű sértegetések, választ kaphat, ha megnézi a Bécsbe költözött CEU-nak szánt beszédét. Ebben egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat. Ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent. Na, ez az, amit mi nem akarunk.Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából.Ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit.(a teherautónyi pénzt ábrázoló illusztráció forrása a Wall Street Journal).”

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No de akkor mi lesz a Párttal, ha meghal az akire folyamatosan lehet mutogatni, mint legnagyobb ellenségre??? Mi lesz I.Viktor és tsaival??????

Válaszok:
bispora | 2021. június 18. 20:32

Soros működési elve saját szavaival:
"Én alapvetően azért vagyok az üzleti életben, hogy pénzt csináljak. Nem tudom és nem is nézem a társadalmi következményeit annak, amit csinálok."
(CBS News, 1998, in Chrystia Freeland: Idle Speculation, New Republic, 1999. feb. 8, 18.old.)
Gondolom ezt bármely kis és nagy bűnöző is elmondhatja magáról.

Mi lesz veletek, Soros árvákkal, az lesz a kérdés...

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2021. június 18. 21:18

Úgy vagyok én Soros árva, ahogy te Soros unoka.

Válaszok:
bispora | 2021. június 19. 13:28

Nem csak leckét ad, parancsolgat is:
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára:
"Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során."
Saját szavai, saját írásában:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
Read more at https://www.project-syndicate...

Ha jól értem ezt lazán egymásra hányt szóhalmazt, akkor attól jött rád a görcs, hogy Soros a támogatással nem tudta kilóra megvenni Orbánt. Hát igen, vannak rossz befektetések.

Mert világért se alkalmazna kettős mércét: másnak az ajtaja nyitottan jó, az enyém meg zártan.

Biztos, ami biztos, az elől menti, hogy ti, a már régebben látott módon mindent külföldi kézre adjatok. Mert titeket ezért támogatnak nyugatról.

Vannak a másik oldalon, akiknek a szokásait kutatni kell, mert igen tanulságosak. Ezért volt érdemes néhány embernek beiratkozni a CEU-ra, belülről kell megismerni azt, ami szemben áll veled. Orbán is a megismerés és a tanulságok levonása után lépett le a Soros-SZDSZ kötelékből. Azóta az SZDSZ megszűnt, most építik újjá, Orbán viszont négyszer volt miniszterelnök.

Ettől kapnak idegbajt Soros és csicskásai. Tudom, tudom ők nem léteznek, de valakik csak mozgatják a mai idők történéseit. És ezek érdekes összhangban vannak a nem létezők törekvéseivel.

De ha meghal a fekete nagyúr?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés