A volt jobbikos megkérdezte Matolcsytól, hogy normális-e

2021. június 18. 15:46
A jegybank elnöke válaszolt.

Mentális állapota alapján alkalmasnak tartja-e magát a Magyar Nemzeti Bank vezetésére? – érdeklődött Matolcsy Györgynél Bencsik János független – korábban a Jobbikban politizáló – országgyűlési képviselő. A politikus szerint a kérdés azért indokolt, mert a jegybankelnök „egy hónapon belül három olyan cikket is írt, amelyek a józanul gondolkodó olvasó számára komoly kérdéseket vetnek fel mentális állapotával kapcsolatban”.

A Polgári Válasz elnöke feltehetőleg Matolcsy azon cikkére gondolt, amelyben az MNB elnöke azt írja:  „Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában »A magyar kölyök oroszlán ereje« címszó alatt található.

Bencsik szerint „nem ezek az első figyelmeztető jelek, hogy Elnök Úr és a valóság viszonyával valami nincs rendben”, márpedig szerinte „a magyar monetáris politikát meghatározó, a gazdasági életre döntő befolyást gyakorló jegybank elnökének mentális állapota egyértelműen közügy”.

Tájékoztatom, hogy aggódása alaptalan és felesleges, ugyanakkor örömmel tölt el, hogy figyelemmel kíséri megjelent cikkeimet” – válaszolta Matolcsy, aki a jelek szerint nem sértődött meg a felvetésen: még két oldalon át sorolja azokat a „jegybanki intézkedéseket, melyek világszinten is elismerést váltottak ki.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Edmond Rostand:
Cyrano de Bergerac monológjában ilyent mond:

"De szellemet, boldogtalan dudás,
Azt nem ismer, s azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag"!

De ha élne Cyrano de Bergerac ma ezt mondaná: hülye fráter is, mint Bencsik János független képviselő lehet a parlamentben.

Ha valakire fel lehet tenni, hogy normális e az Bencsik János a volt Jobbikos.
Matolcsi Magyarország jövőbeni gazdasági gazdasági fejlődésével kapcsolatban fogalmazta meg véleményét.
Ennek során már indításkor leszögezte: ,,Magyarországnak, a V4 országoknak, sőt a kelet-közép-európai térség 9 országának vigyázó szemét nem Nyugatra, hanem Keletre érdemes vetnie azért, hogy a következő évtizedekben megtalálja saját sikeres felzárkózásának receptjét. Dél-Korea, Izrael, Dubai (Emirátusok), Szingapúr és három dinamikus kínai sikerváros, tehát Sanghaj, Shenzhen és Csengdu lehetnek a példaképeink. Rajtuk keresztül nyílhat meg Európa keleti pereme a természettel és társadalommal harmóniában működő, fenntartható és zöld, tehát sikeres jövő felé.,,

Ezt követően pedig meg is indokolta, hogy miért mondja ezt. Figyelembe véve az indoklást egyet kell vele érteni. Ezt az egyetértést tovább erősíti, ha hozzávesszük, szerinte a sikeres példák közös szellemi forrásai:
,,a vízió,
a jövőkép mögötti erős értékrend, ami olyan hagyományos értékekre épül, mint például a család tisztelete vagy az idősek megbecsülése, a tudás értékelése vagy a vallás, az erős nemzettudat,
a a hagyományos és a modern „okos ötvözése”,
az új technológiák állandó kutatása, kísérletezés és játék az új dolgokkal,
a sikerpélda szereplői (lásd a második bekezdésben) „már a kezdetektől célba veszik a világszínvonalú oktatást és végül eljutnak oda, hogy legjobb egyetemeik a világ élvonalába emelkednek”.

Ehhez még hozzátehetjük amelyet a korábbi írásban megjelölt: ,,a tehetség, amit korán keresnek, felfedeznek és támogatnak,,

Nos ez utóbbi Bencsikből hiányzik, amit megkísérel bunkósággal pótolni.

Aki pedig nem olvasta Matolcsy György KIDSzingChi.hu c. írását itt pótolhatja:
https://novekedes.hu/mag/matol..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés