Már megint mi vagyunk a hibásak

2021. június 17. 16:59

Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu
Amíg mi jó keresztényekké lettünk, addig a felvilágosodás és a marxizmus elhozta a materialista ateizmust.

„Mindannyian, akik a szocializmusban jártunk iskolába, ismerjük a hegeli tézis-antitézis-szintézis hármasságot, amit ugye Marx bácsi a feje tetejéről a talpára állított, megalkotva azt a tökéletes filozófiai rendszert, amely több száz millió ember halálán és életének megkeserítésén keresztül megérkezett a mai újbaloldali Kánaánba. Egy rövid kelet-európai kitérő után visszafordult nyugatra, és most onnan ostromolja az ép eszünket, a szabadságunkat és a boldogságunkat. Ennek alapsémája, hogy a Nyugat valamit tesz, amiből gazdaságilag jól jön ki, majd ezen túllépve új dolgokat talál ki, és saját régi bűneivel a világ többi részét vádolja.

A teljesség igénye nélkül: elmentek messzi, idegen tájakra, az ott élőket kiirtották, a területet gyarmatosították, meggazdagodtak belőle, majd feltámadó lelkiismeret-furdalásuk miatt elkezdtek másokat vegzálni, és saját bűneiket szétteríteni minden fehér emberre.

Rabszolgákat hurcoltak be Afrikából, diszkrimináltak emberfajtákat, ebből meggazdagodtak, jólétben éltek fiaik és fiaiknak fiai, majd fiaiknak fiainak fiaiban hirtelen rossz érzés támadt emiatt, és elmagyarázták azoknak, akik egyébként sosem tartottak rabszolgákat, hogy rabszolgát tartani rossz, és akit emiatt nem mardos szégyen, az nem méltó az úttörők piros nyakkendőjére.

Az ipari forradalomnak hála telefüstölték a világot az elégetett kőszénnel, ebből tovább gazdagodtak, a technikájuk fejlődött, és már nem kellett szenet tüzelniük, ezért másokat viszont, akik kicsit lemaradva kezdték volna utolérni őket, elmondták mindenféle környezetszennyezőnek. Az őrült technikai fejlődés őrült szén-dioxid-kibocsátással járt, de ugyan kit érdekelt, ha ez a centrum gazdagodását hozta el. Amikor aztán a periféria is kezdett volna szennyezni, akkor rádöbbentek a globális felmelegedés pusztító hatásaira, mindenkit megdorgáltak, a klímahisztéria keretében lelkifurdalást keltettek mindazokban, akik óvatlanul a személyi kvótán felül is szellentettek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Szovjetunióban a Militáns Ateisták Ligája nevű szervezet 1925-től 1947-ig működött.
Újságukat, a Bezbozsnyik-ot (Istentelen) Jemeljan Jaroszlavszkíj alapította és szerkesztette, aki "etnik zsidó orosz forradalmár” volt és Minyej Izrailevics Gubelman néven született 1878-ban. (Wiki)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés