DK: egy valódi pedofiltörvényt nyújtunk be a Parlamentnek!

2021. június 16. 15:48
Ki kell vizsgálni az egyházon belüli, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket – írja a párt Facebook-oldalán.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Országgyűlés elfogadta a „pedofiltörvényt”. Így létrejön egy nyilvántartás a pedofil bűncselekményeket elkövetőkről. A változtatás azt is meggátolhatja, hogy a pedofilok olyan állásokat tölthessenek be, ahol gyermekekkel találkozhatnak. 

Az erről szóló jogszabályt kedden 157 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el az Országgyűlés. A nyilvántartásban az ügyfélkapura belépve lehet keresni egy konkrét névre, az adatok lekérdezésére a szülő vagy más hozzátartozó lesz jogosult, miután megjelölte az adatigénylés alapját.    

A Demokratikus Koalíció ma benyújtja „a valódi pedofilellenes törvényt, amely az egyházon belüli pedofil bűncselekményeket is feltárná”. Ezt Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese jelentette be a párt közösségi oldalán.

A DK törvényjavaslatának értelmében

  • Az, aki gyermekek ellen szexuális bűncselekményt követ el, egész életére el kell tiltani minden olyan tevékenységtől, ahol fiatalkorúakkal foglalkozhat, és ez alól nem lehetnek kivételek az egyházi személyek sem.
  • Azok, akik a gyermek ellen elkövetett szexuális bűncselekményről tudomást szereznek, és azt nem jelzik a hatóságoknak, három év szabadságvesztéssel büntethetők. Ez alól pedig nem lehetnek kivételek az egyházi személyek sem.
  • Az Országgyűlés a törvényjavaslat hatályba lépése után arra kötelezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy 15 napon belül egy átfogó, belső vizsgálat segítségével tárja fel a gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket, és a vizsgálat eredményét hozza nyilvánosságra.

Kép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"arra kötelezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát, hogy 15 napon belül egy átfogó, belső vizsgálat segítségével tárja fel a gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaéléseket, és a vizsgálat eredményét hozza nyilvánosságra."

A zsidókat miért nem? A protestánsokat miért nem? A napimádókat miért nem?

A "DK"-s nő "csak azt felejti el, hogy az állam és az egyház szét van választva. Ráadásul, eddig is minden polgári jogi szabály érvényes volt az egyháztagokra. Röviden, kettős mércét és diszkriminációt követel.

Azt biztosan ki lehet kijelenteni, hogy nem csak a papok között van pedofil!
Azt is, hogy nemcsak heteró pedofil van.
Az is meggondolandó, hogy más a normálistól eltérő szexuális irányultság propagálása káros-e a gyerekekre és még a felnőttkort el nem ért fiatalokra.
Nemhiába vannak azok a korhatáros körök.
A gyerekek bármilyen szexuális érzékenyítését - szerintem - az emberek 90%-a elutasítja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés