Hosszú időre lezárják a Lánchídat, ismét a kormány segíti ki a budapestieket

2021. június 16. 10:37
„A kormány az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodik a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról” – jelentette be Szentkirályi Alexandra szerdán.

„Ma az autósok elől is lezárják a Lánchídat a felújítás keretében” – közölte videóbejegyzésében Szentkirály Alexandra szerdán. A kormányszóvívő elmondta, „a Lánchíd lezárásával járó forgalomkorlátozásokat valószínűleg minden budapesti meg fogja érezni. 

Emlékeztetett: „különösen azért, mert már az elmúlt napokban, hetekben is szinte állandósultak a dugók a fővárosban”.

Az elmúlt hetekben gyakran még a kisebb utcák is bedugultak.<br>Fotó: Mandiner

A kormány mentesítő hajójáratot indít

„Ez egy fontos közlekedési útvonal, ezért a kormány úgy döntött, hogy ezúttal is kisegíti a budapestieket” – jelentette be Szentkirályi, mint kifejtette:

a kormány az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodik a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról – ezzel is segítve a fővárosiakat a mindennapi közlekedésben.”

Turisztikai szempontból is előnyös a döntés

„A járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik” – tette hozzá a kormányszóvívő.

A járatok hétfőtől péntekig érvényes, havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen vehetők igénybe, hétvégén, valamint a bérlettel nem rendelkezők részére pedig egységesen, utazásonként 500 Ft/főért.

A hajójáratok reggel 7 és este 8 óra között közlekednek félóránként a folyó két partja, a Jégverem és az Akadémia utca 1. között.

Szentkirályi Alexendra videóbejegyzését a témában az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitóképünk csupán illusztráció. Aképen: a fesztiválozók felszállnak a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) egyik hajójára a 26. Sziget fesztivál harmadik napján a Jászai Mari téren 2018. augusztus 10-én. A háttérben a Margit híd. Fotó: MTI/Sóki Tamás 

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is így voltam ezzel. Hihetetlen, hogy ezt is a kormánynak kell megcsinálnia, mert Gergő nem csinál semmit.

"A főváros leaszfaltozta Budapest egyik legszebb virágágyását"
Karácsony meg is büntetheti a kormányt, amiért nem leaszfaltozott Dunán hajóztatja az utasokat.
Azok meg majd - budapesti haladár-demokrata módra - jól legyalázzák a kormányt: Mi.aszérkellmá' megin'ennyi sokat várni?

Karácsony és tanácsadói már biztos dolgoznak azon, hogy miképpen lehetne leaszfaltozni a Dunát a közlekedés jobbítása végett. ;)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés