A skót egészségügyi szolgálat „Stasiként működik” a Pride-on való részvétel kapcsán – írja a Times

2021. június 15. 12:43
Komoly felháborodást okoztott, hogy kiszivárogtatott dokumentumok szerint a skót egészségügyi szolgálat vezetői figyelemmel kísérik, hogy a dolgozók mennyire aktívan vesznek részt a Pride alkalmával meghirdetett jelvényviselő kampányukban.

A skót NHS, azaz Nemzeti Egészségügyi Szolgálat munkatársait arra sarkallja a vezetőség, hogy írjanak alá egy nyilatkozatot, és viseljenek eztt követően egy meleg, leszbikus és transzneműeket támogató jelvényt. Egyre többen bírálják azonban a kampányt, miután kiderült, hogy a részvételt titokban a vezetők figyelemmel kísérik.

 

 

A skót egészségügyi szolgálat és a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) által indított „NHS Pride” kampány a Stonewall jótékonysági szervezet hozzájárulásával indul szerdán a Pride hónap részeként.

Az egészségügyi dolgozókat arra kérik, hogy írják alá egy nyilatkozatot és viseljenek egy zománcozott, szivárványos jelvényt, mellyek kifejezik, hogy hajlandóak „felszólalni és harcolni az intolerancia ellen”.

 

 

A kampánysorán néhány orvost és ápolót rangsoroltak, és a köztisztviselők kiszivárogtatott útmutatásai úgy szóltak, hogy az egészségügyi testületeknek nyilvántartást kellett vezetni a személyzet részévteléről. A Sunday Times hozzájutott a skót kormányzati tájékoztatóhoz, mely szabályozta azt, hogy miként és kiknek, milyen szempontok alapján kell megfelelniük a kampány során beleértve a közösségi médiában való részévtelüket is. 

 

Fotó: Twitter

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés