Órákon belül kiderül, leváltják-e Netanjahut Izraelben

2021. június 13. 15:57
Nyolcpárti koalíció buktatná meg a tizenkét éve regnáló miniszterelnököt.

Benjamin Netanjahu, az Izraelt tizenkét év óta irányító miniszterelnök ellen nyolcpárti koalíció alakult az elmúlt hetekben. Amennyiben vasárnap a Knesszet elfogadja a kormánynévsort, Netanjahu elveszítheti pozícióját, és új kormányfőt kaphat a zsidó állam – írja a Euronews.

A megállapodás szerint ketten tölthetik be ezt a pozíciót, kétéves váltásban: először Netanjahu egykori kabinetfőnöke, a tőle is jobbra álló high-tech mágnás, Naftali Bennett, őt követően pedig a centrista Jes Atíd elnöke, a médiából érkező Jair Lapid lehet Izrael kormányfője két évre. Elemzők szerint kétséges, hogy ha megtörténik is a kormányváltás, az új kabinet képes lesz kitölteni mandátumát.

A Knesszet helyi idő szerint vasárnap délután 4 órakor kezdi meg ülését. Beszédet mondanak a kormányfő-jelöltek, majd maga Benjamin Netanjahu is. Ezt követően a képviselők először a házelnökről, majd a kormányról szavaznak. Amennyiben megtörténik a váltás, az új izraeli kormánynak mindössze eggyel több képviselője lesz majd a 120 fős törvényhozásban, mint ellenzékének.

(Euronews)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

BB KING elég hamar vissza fog térni még erősebben a komcsik-nácik-iszlamisták-arabbuzik azaz a moslékkoalíció legnagyobb csalódására

Nyolc párti koalícióval és egyszem többségi szavazattal NEM lehet egy amúgy is nehéz helyzetben lévő országot a közjó érdekében jól kormányozni.

Ennek nem lesz jó vége. Lehet, h. vannak olyanok is, akiknek ez cél, de h. ennyire sikeresen lehessen szétzilálni egy országot arra azért van magyarázat, de attól még nem öröm.

Nyolc párt, anyám, borogass! Mindegyik szürkeállomány, persze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés