DK: Legyenek ingyenesek a balatoni strandok!

2021. június 13. 12:13
A Gyurcsány-párt szerint eljött az ideje annak, hogy lenyessék a Fidesz csápjait a Balatonról.

A Demokratikus Koalíció közleményben követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok. A párt szerint éppen ezért elkeserítő, hogy „a mai gyerekeknek szinte elképzelhetetlen egy balatoni nyaralás, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni. Sok családnak elérhetetlen álom, hogy vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz”.

Azt írják, hogy „ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel: Mészáros Lőrinc tihanyi strandjába például hatezer forintba kerül egy belépőjegy”. Úgy fogalmaznak, eljött az ideje annak, hogy lenyessék a Fidesz csápjait a Balatonról.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, majd belépőt kér érte. Ez nem fog már sokáig tartani, 2022 után véget vetünk közös természeti kincseink szétrablásának! – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Fotó: Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közelítenek a Kétfarkúakhoz, de annak igazi humora nélkül...Avagy: jönne az osztogatás után fosztogatás. 2022-ben ne szavazz rájuk, ha élhető életet akarsz!

"Azután 30%-ot emeltek." Bemelegítésként, mert utána tovább emeltek.

Ingyensör, örök élet!

Feri jogelodjei adták el a déli partot!
Ekkora boszmeseget sehol a világon nem csináltak!

Ingyen kastélyt akarok és ingyen ebédet! Különben nem szavazok bolsevikokra.

Annak van értelme, hogy a tóparti településeken ( nemcsak a Balcsi) legyen szabad strand, mint választási lehetőség, a balatoniakat már fel is sorolta egy kolléga. Végeredményben ezeket is gondozni kell ( fű, szemét, klotyó), de ennyit az önkorik még kiszorítanak. De, hogy mind az legyen, az marhaság. ( Gyerekekkel mi mindig fizetősre mentünk, mert biztonságosabbak voltak.)

És ki fogja a strandon az infrastruktúrát, a higiéniát - WC, zuhanyozó, öltöző, ezek rendben tartása, büfé - fenntartani? Vagy úgy gondolod, elég ha a bokorban öltözhetnek, vagy oda járhatnak a dolgukat végezni?

A Balaton így is túlzsúfolt. A tónak megvan a maga teherbíróképessége, amit túlfeszítettünk. Egy vakáció költségében egyébként sem a strandbelépő a meghatározó költség, szóval ez az egész demagógia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés