Menczer: A magyar oltási program sikere életeket, szabadságot és pénzt jelent

2021. június 12. 15:56
A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset Szijjártó Péter vezeti – fogalmazott az államtitkár.

Azért beszélhetünk már a gazdaság újraindításáról, mert a magyar oltási program az egyik legsikeresebb az Európai Unióban – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

Menczer Tamás a közösségi oldalán megosztott videóban jelezte, a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzset Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti. Hangsúlyozta, hogy mivel Magyarország az oltási rangsorban az első vagy a második helyen van, ezért „mi már át tudunk térni a tömeges oltásokról a készenléti oltásokra”.    

„A magyar oltási program sikere emberéleteket jelent” 

– fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a sikeres program azt is jelenti, hogy legalább másfél hónappal korábban kaphatták vissza az emberek a szabadságukat. Ez a másfél hónap – Menczer Tamás szerint – 1 százalékos pluszt jelent a magyar GDP-ben, vagyis „a magyar oltási program sikere pénzt is jelent Magyarországnak. Mostantól a magyar gazdaság újraindításán van a fókusz” – szögezte le az államtitkár.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés