A G7-ek egy közös infrastrukturális tervvel szállnak szembe Kínával

2021. június 13. 7:15
A hét legfejlettebb nyugati demokrácia egységes választ kíván adni Kína elmúlt 40 évben mutatott felemelkedésére.

A G7-államok abban állapodtak meg szombaton, hogy a fejlődő gazdaságok számára olyan infrastrukturális terveket ajánlanak, amelyek versenybe szállnak Kína Egy Övezet Egy Út nevű programjával.

Joe Biden amerikai elnök és a G7-ek többi vezetői abban bíznak, hogy a Build Back Better World (B3W) kezdeményezés átlátható infrastrukturális partnerséget nyújt a fejlődő nemzetek számára, amelyeknek egyes számítások szerint 40 ezer milliárd dollárnyi fejlesztésre van szükségük ezen a téren – írja a Reuters. 

A G7-ek és szövetségesei azt tervezik, hogy a magánszektor tőkéjét olyan területeken fogják mozgósítani, mint az éghajlat, egészségügy, egészségbiztonság, digitális technológia és nemek közötti egyenlőség – tette hozzá a Fehér Ház.

A kínai Egy övezet egy út nevű program több ezer milliárd dolláros infrastrukturális fejlesztési program, amelyet Hszi Csin-ping elnök 2013-ban indított el és már több mint 100 ország írt alá megállapodást Kínával. Hogy a G7-ek terve hogyan fog pontosan működni és mekkora összegeket mozgat meg, az még egyelőre nem világos. 

Címlapképen: Balról-jobbra: Angela Merkel német kancellár, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Emmanuel Macron francia elnök, Szuga Josihide japán miniszterelnök, II. Erzsébet, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Boris Johnson brit miniszterelnök, Mario Draghi olasz kormányfő, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Joe Biden amerikai elnök.

Kép forrása: MTI/EPA/Downing Street/Andrew Parsons

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek. A nyugati világnak gazdaságilag akkor lett volna esélye, ha az USA-ban Trump marad elnöknek. Ő volt az, aki a fehér dolgozó embert támogatta a migrációval ellentétben, ő volt az, aki támogatta a hazai ipari termelést, a kis és közép vállalkozásokat, Kína-ellenes vámokat vezetett be, ő volt az,a ki ellene volt mindenféle klíma-hülyeségnek, stb. Egy Trump-típusú politikus nélkül a nyugati világnak nincs esélye.

Már a nevük is hazugság, mert nyolcan vannak.
Ugyanakkor a G8-ban meg az orosz diktatúra is tag.

"Ezzel csak az a baj, hogy a sokat emlegetett háttérhatalom már vagy tíz éve kínába tette át a székhelyét "

Ez igaz. A háttérhatalomnak a pénzügyre a bankrendszeren keresztül, az információs tér alakítására a médiákon keresztül és a gyerekekre az oktatási rendszeren keresztül (vannak országok, ahol már az ovódákban nyomják a gendert és a multikultit) van hatalma.

A háttérhatalom ellenszere a nemzeti állam, a nemzeti oktatás, a saját pénz, a saját aranytartalékok, saját független hadsereg, saját ipar, saját mezőgazdaság és élelmiszer ellátás.

"Remélem itthon minden szülő megfelelő óvodát tud választani és gyermeke nevelésének édes terheit is inkább magára veszi, minthogy másra bízná."

Így van. Az a nemzet, ahol a gyerekek nevelése az ellenségre van bízva, az elvesztette a jövőjét. Méghozzá egy puskalövés nélkül. Elegendő ha ezek a gyerekek felnőnek és választópolgárokká válnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés