A COVID-csapda

2021. június 12. 15:28

Lánczi Tamás
Mozgástér blog
A munkahelyek megőrzése, a bértámogatás és a munkahelyteremtés helyett az ellenzék egyetlen szót hajtogatott: segély, segély, segély.

„A járvány elleni védekezés időszakában a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék folyamatosan támadta a járványügyi intézkedéseket, az ellenzéki képviselők még a járvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot is leszavazták.

Amilyen ádázan támadták az egészségügyi-járványügyi intézkedéseket, legalább olyan vehemensen ostorozták a kormányzat gazdasági mentőcsomagját is. Dobrev Klára például egy Facebook-videóban kijelentette, hogy a magyar gazdaságvédelmi csomag a legkisebb Európában. Párttársa, Molnár Csaba pedig azt állította egy a közösségi médiában megosztott bejegyzésében, hogy a magyar mentőcsomag a GDP 3 százalékát teszi ki. A DK-s fake news dömpinget nem állította le az a tény sem, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságmentő és -élénkítő csomag, amelynek nagysága a Magyar Nemzeti Bank lépéseivel együtt a GDP közel 20 százalékát teszi ki. (2020 decemberére ez az összeg a GDP 28 százalékának megfelelő pénzösszegre növekedett.)

Az álhírgyártás mellett olyan demagóg követelésekkel vették ki részüket a járvány elleni védekezésből, mint a misztikus »tömeges tesztelés«, az oltásellenes kampány és az azonnali pénzbeli juttatások követelése a kedvezményezettek állandóan változó köre számára. A munkahelyek megőrzése, a bértámogatás és a munkahelyteremtés helyett az ellenzék egyetlen szót hajtogatott: segély, segély, segély.

(...)

Még szerencse, hogy nem a Gyurcsány vezette ellenzék döntött arról, Magyarország hogyan küzdjön a járvány és annak gazdasági hatásai ellen. Ennek köszönhetően engedheti meg magának Magyarország azt, hogy – ha az idei évben sikerül elérni az 5,5 százalékos GDP-növekedést – jövőre visszatérítse a gyermeket nevelő szülők 2021-es évben befizetett személyi jövedelemadóját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az összFegyenciek tehetségtelenek, hízelgők, rövid távra beállítottak. Aztén mindig jön a csőd és a sarc!... Aki jót akar magának és szeretteinek, nehogy rájuk szavazzon 2022-ben!

Pedig ha nyernek, visszatér a segélyezés. Már ígértek a nyugdíjasoknak 150000 ft-ot, a minimálbért keresőknek minden évben 300000 ft-ot.
A pontjaik van benne van a hosszabb munkanélküli segély. Minimálbér adómentessége......
Visszafordítani mindent. Pedig rossz volt.

Reméljük. Ha az emberek pénztárcája lenne a téma, akkor sokan nem szavaznának rájuk.

Határeset, hogy kiikszeljelek. A két vezetőknél....
Nem tudsz uralkodni a gyuloleteden? Indulatkezelesi problémáid vannak?
Kérj segítséget!

Örülnél, ha a tizede lenne a buksidban, mint ami neki van.
De hát tudod: az üres búzakalász fennhordja a fejét, míg a tele lehajtja.

Vicces akarsz lenni. De az én döntésem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés