Hidvéghi: Az Európai Parlament politikai rendőrséget játszik

2021. június 9. 17:40
Az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek – fogalmazott a képviselő.

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a jogállamiság európai helyzetével foglalkozó vitáját követően magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek.    

Az ilyen fenyegetést Magyarország elutasítja és elfogadhatatlannak tartja. Az ilyen jellegű nyomásgyakorlás és ideológiai vita csak árt az Európai Uniónak, feszültséget és viszályt szít a tagállamok között – jelentette ki a képviselő.    

Szerinte az EP baloldali, bevándorláspárti képviselői képtelenek elfogadni, hogy az Európai Unióban többféle értékrend létezhet, amely alapján többféle kormány működhet az egyes tagállamokban.    

Jó ideje Magyarország és Lengyelország van a célkeresztben.

Akik támadják a két országot, nincsenek tisztában a demokrácia alapjaival.

Képtelenek elfogadni, hogy a demokrácia sokszínűséget jelent, és azt, hogy el kell fogadni a különböző véleményeket – mondta. Hozzátette: a január elseje óta érvényes jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet zsarolóeszközként használva megpróbálják a politikai vitát jogi köntösbe bújtatni.    

Mindezt a magyar baloldali EP-képviselők támogatták, ahogy az Európai Néppárt (EPP) is „beállt a baloldali többségű kórusba”, és a már korábban hallott, elfogadhatatlan és elvi szempontokból is hibás véleményeket ismételte - közölte.    

„A politikai vitát politikai eszközökkel kell rendezni, és el kell fogadni egymás álláspontját” 

– fogalmazott Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Kép forrása: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk pedig a pártállami Unio eladhatatlan. Az EU-t államok alkotják, nem pártok, a minden felelősség nélküli Parlament jól elvan a maga homokozójában, kötözködik, játszadozik tetszés szerint, miközben a lényeges kérdéseket a felelős kormányoknak kell megoldani.

Teljesen felesleges, csak kerékkötő a primitív Sargentini, vagy Tavares szintű EP, diktálni akar mind az kormányfőknek, mind az EB-nek. Ideje lenne helyretenni őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés