Donáth Anna jelzésére uniós eljárás indul Magyarország ellen a Klubrádió ügyében

2021. június 9. 16:24
A Momentum EP-képviselője üdvözölte a döntést, és jelezte, folytatja a harcot a magyar médiaszabadságért.

Az Európai Bizottság a mai napon kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormány ellen – írta a Media1 Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a portálhoz eljuttatott közleménye alapját.

A képviselő 2020 szeptemberében és 2021 márciusában is az írta levélben az Európai Bizottságnak, hogy „a kizárólag fideszesekkel feltöltött Médiatanács a sajtószabadság megvédése helyett a kormány érdekeinek kiszolgálásán, és a médiaszabadság korlátozásán fáradozik, amikor elutasította a Klubrádió pályázatát, és ezzel a gyakorlatban elhallgattatták az egyik utolsó, független, magyar médiumot ”.

„A döntést üdvözlöm, nem állunk meg itt, tovább küzdünk a független magyar médiáért” – reagált a döntésre Donáth Anna.

Az Európai Bizottság (EB) indoklása szerint a magyar Médiatanács erősen megkérdőjelezhető indokokra hivatkozva utasította el a Klubrádió frekvencia-használati kérelmét. A frekvenciák használatának feltételei, illetve a kapcsolódó jogok odaítélésére, meghosszabbítására, megújítására vagy visszavonására vonatkozó eljárások az Európai Elektronikus Hírközlési Kódexben ((EU) 2018/1972 irányelv) lefektetett uniós távközlési szabályok hatálya alá tartoznak. E szabályok két meghatározó alapeleme az arányosság és a megkülönböztetés-mentesség elve.

Az Európai Bizottság szerint a magyar Médiatanács Klubrádióról szóló elutasító határozatai aránytalanok

és átláthatatlanok voltak, ezért sértik az uniós jogot. Emellett az Európai Bizottság szerint a magyar médiatörvényt ebben a konkrét esetben diszkriminatív módon alkalmazták. Az EB ezért úgy határozott, hogy első körben felszólító levelet küld a magyar kormánynak. A kormánynak két hónapja lesz válaszolni a bizottság által kifogásolt problémákra.

Korábban a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a Klubrádió frekvenciájának lekapcsolása jogszerű, az NMHH Médiatanácsa a médiatörvény alapján járt el, hiszen a médiaszolgáltató többször is megsértette a vonatkozó törvényt működése során. A rádiós társaság fellebbezett, ügye jelenleg a Kúrián van.

(Media1)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát Kannácska, köcsögöcske, bizonyára te voltál.
De azért azt jobban hiszem, hogy valamelyik nagy hatalommal bíró fajtid et-d.
Énszerintem te most más tollával ékeskedsz. Mlgha az a toll szaros is.
:-(

Ez vesztes pozíció az EU-Kacsa párosnak, mert ezt a kérdést már a magyar jogi fórumok többször is teljesen rendben valónak találták, és még ellenzéki felületek is elismerték, a Klub Rádió hibát követett el.

A kettő között van még 500 médium, pl. a Mandi. A klubrádiót nem érte meg fenntartani, senki újat nem szólított meg, de ahelyett, hogy ezt mondanák, eljátsszák a mártírt.
szia
X

Az ellenzék pártatlan médiahatóságot ígér? Ne rög9gtess már, 2002 utáni időkben az MDF-nek köszönhetően a legnagyobb ellenzéki párt a Fidesz nélkül működött a médiahatóság. Most sem lenne másképp.

De ti szoktátok mondani, hogy attól még megtörténhetett.

Szándékos szabálysértésekkel áldozati pózt lehet felvenni. Ezen túl akár csak a Népszabadság esetében úgy a Klubrádiónál elképzelhető, hogy áldozatként feltüntetve több hasznot hoz, mintha működne, mert így nemzetközi síkra lehet vinni azt, ami egyébként a törvények szándékos be nem tartásából következett.

Közben pedig online működnek tovább. Lehet, hogy már eredetileg is erre az olcsóbb megoldásra készültek.

Aki együtt akar focizni más csapatokkal, annak el kell fogadnia a játékszabályokat.
Ez ennyire egyszerű.

Figyu, te másik lovon ülsz. Én erre a cikkre reagáltam:
"Donáth Anna jelzésére uniós eljárás indul Magyarország ellen a Klubrádió ügyében".
Ennek mi a lóvégtag köze van ahhoz a BLM baromsághoz?????????

Te valamit nagyon benéztél. Én erre a cikkre válaszoltam:
"Donáth Anna jelzésére uniós eljárás indul Magyarország ellen a Klubrádió ügyében."
Ennek mi köze van ahhoz amit te írsz????????????????????

Ami azt a BLM nevű izét illeti, arról megvan a véleményem. Lehet hogy anno ez egy jó "dolog" volt, ,de mára egy üzleti vállalkozássá vált amivel néhányan igen sok pénzt szakítanak.
Nemrég olvastam, hogy a mozgalom "szülőanyja" rohadt nagy pénzt szakított ezzel az izével és -többek közt- több ingatlant vett az USÁ-ban a támogatóktól kapott pénzből, miközben a helyi BLM alapszervezetek nem kaptak semmilyen anyagi támogatást.
Szóval nekem ez a letérdelős izé csak ennek az üzleti vállalkozásnak a támogatása, szóval egy nagy ostobaság.
Természetesen tudom, hogy nagyon sok szemét dolog történik az eltérő börszínű emberekkel, de őket biztos, hogy nem ez a BLM nevű izé fogja segíteni.

Kell egy műsor, amit az apja is hallgathat a börtönben. Én megértem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés