Arcfelismerő kamerákat telepítenek Siófokra

2021. június 9. 21:43
„Újabb lépés a biztonság felé…” – írja Siófok polgármestere.

Lengyel Róbert, Siófok polgármesterének Facebook bejegyzéséből derül ki, hogy a Petőfi sétány területére „egyebek mellett arcfelismerő rendszerrel” is rendelkező kamerákat telepítenek. 

Városunk egyik legfrekventáltabb helye nyáron a Petőfi sétány, illetve a nagy strand. Az ott hömpölygő tömeg, a rengeteg vendéglátó hely, a programok melegágyai a jogsértéseknek is”

– kezdi sorait Lengyel. Hozzáteszi, hogy az elmúlt években sok energiát fektettek abba, hogy az előbb említett területeken a közbiztonságon javítsanak, aminek komoly eredményei is vannak: „A rendőrség hivatalos adatai szerint ott a 8-10 évvel korábbiakhoz képest mintegy 90 %-os bűncselekményszám-csökkenést regisztrálhattak az elmúlt években.”

A bejegyzésből kiderül, hogy a korábban kiépített siófoki térfigyelő kamerarendszer infrastruktúrája és eszközparkja részben már elöregedett, ezért 2020-ban megkezdték a minőségi cseréket. 

Jelenleg 39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamera felszerelésével immár egy országosan is egyedülálló rendszer alapjait tettük le” 

– fejti ki Lengyel Róbert. 

A kameráink arcfelismerő rendszerrel is rendelkeznek. „Ez praktikus azt jelenti, hogy ha az operátor személyzet kiszúr egy zsebtolvajlást, vagy akár verekedést, az ott rögzített arcot a rendszer kamerái a tömegben keresik, felismerik, ezzel az elfogást a biztonsági személyzet, illetve a rendőrség számára nagyon gyorsan lehetővé teszik. Nincs menekvés…” – zárja sorait a polgármester.

A képünk illusztráció.

Fotó: MTI / Mónus Márton

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

EU bizonyítvánnyal rendelkezik: gyanú esetén csak fehér arcot ismer fel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés