Még a nyáron elkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása

2021. június 8. 7:40
A térhez kapcsolódó főutakat és járdákat is megújítják.

Bár a korábbiakhoz képest egyszerűbb formában, de még nyáron megkezdődik Budapest egyik legfontosabb csomópontjának felújítása – írja a PestBuda. Hozzátették: a beruházás keretében nemcsak a tér felszínét építik át, de a térhez kapcsolódó főutakat és járdákat is. A Budapesti Közlekedési Központ és a közbeszerzési eljárás nyertese, a STR Mély- és Magasépítő Korlátolt Felelősségű Társaság aláírta a vállalkozási szerződést, így még a nyáron elkezdődhet a munka Budapest ikonikus terén – közölte a BKK hétfőn. A beruházásnak köszönhetően nemcsak a tér felszíne, de az aluljáró felső födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya is megújul, írják.

Kiviteli tervek módosítása

Kiemelték: vakvezető taktilis sávokat alakítanak ki, korszerű közművezetékeket fektetnek le, illetve az aluljáró kívülről történő födémszigetelése és a fölötte lévő útpálya burkolata is megújul. A BKK szerint a beruházás legfőbb célja, hogy egy igényes karakterű köztér jöjjön létre, amely egyszerre betölti csomóponti szerepét, és találkozóhellyé is válik, illetve a tér minden használójának, köztük az átutazóknak is kellemes, zöld környezetet biztosít. Ugyancsak megújul a Színházi emlékkő és a tér emblematikus eleme, a 60-as évek óta működő gombaszökőkút is, írják.

A portál megírta, hogy a 2019-es terveken még szereplő, kulturális célokat szolgáló ovális pavilon épülete egyszerűbb formában valósul meg, illetve elmarad a Rákóczi úti buszmegállók fölötti védőtető megépítése,

az aluljárót felújítják, de nem bővítik, és elmarad a Rákóczi út közepére tervezett fasor telepítése is.

A téren lévő gömbkőrisek értékes példányait viszont megóvják. A közlemény szerint a nyertes kivitelező várhatóan július elején veszi át a munkaterületet.

Kép forrása: Budapest.hu

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés