Semmi nyoma a Karácsony által beígért nemzetközi sajtótájékoztatónak

2021. június 8. 11:15
A főpolgármester hétfőre nemzetközi sajtótájékoztatót ígért, de az eseménynek sem a Facebook-oldalán, sem a balliberális sajtóorgánumok oldalain nem találtuk nyomát. Találtunk viszont egy videót egy korábbi tolmács segítségével adott interjúról.

Nem tudni, megtartotta-e Karácsony Gergely a Deutsche Welle őt angolul (hiába) kérdező riporterének beígért nemzetközi sajtótájékoztatóját. Az eseménynek ugyanis sem Karácsony Facebook-oldalán, sem a főpolgármester szinte minden egyes megnyilvánulásáról rendszeresen tudósító sajtóorgánumok (444, Index,Telex, 24.hu, HVG) oldalain nem találtuk nyomát. Mint utóbb kiderült a rendezvényre a magyar médiából senkit nem hívtak meg.  

A biztonság kedvéért épp ezért kerestük a Deutsche Welle oldalán, a Reuters, a Bloomberg és az AFP hírügynökségeknél, de sem náluk, sem más nagyobb külföldi médiumoknál nem találtunk róla semmit.

A Deutsche Welle riportere a napokban próbált Karácsony Gergellyel angolul, vagy németül interjút készíteni,

de a főpolgármester elutasította a felkérést, még úgy is, hogy Bohár Dániel, a Pesti Tv Riportere felajánlotta, hogy tolmácsol neki. Karácsony a Fudan egyetem ellen meghirdetett tüntetést követően implicite hazugnak nevezte a riportert, majd sajtósa közölte, hétfőn (azaz június 7-én) nemzetközi sajtótájékoztatót fog tartani, majd ott kérdezhetnek tőle. 

A főpolgármestert telefonon és sajtóosztályán keresztül is próbáltuk elérni, hogy megkérdezzük az ügyben.
Az alábbi kérdéseket küldtük el a városvezető, miniszterelnök-jelölt-jelölt sajtósainak:

  • A főpolgármester megtartotta-e a beígért nemzetközi sajtótájékoztatót?
  • Amennyiben igen, mely sajtóorgánumokat hívták meg erre, és közülük kik vettek részt az eseményen?
  • Készült-e a nemzetközi sajtótájékoztatóról bármilyen hangfelvétel, videó, vagy szöveges összefoglaló, és ezeket hol tudjuk elérni?

FRISSÍTÉS: Kérdéseinkre a Főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya az alábbi közleménnyel válaszolt:

„Ahogyan szombaton a tüntetés után a Deutsche Welle kollégájának mondtuk, hétfőn délelőtt főpolgármester úr tartott a HIPA (Hungarian International Press Association) szervezésében egy sajtó háttérbeszélgetést. A HIPA – mint azt Önök is biztosan tudják – a Magyarországon akkreditált külföldi újságírókat és a nagykövetségek kollégáit tömörítő szervezet. Vagyis a beszélgetésen csak külföldi újságírók és követségi kollégák vettek részt, a meghívottak listáján mindenki rajta van, aki tagja a HIPA-nak. Magyar orgánum újságírója nem vett részt a beszélgetésen.

 A beszélgetés – a járványhelyzetre tekintettel - részben élőben, részben online került megrendezésre, és azon részt vett a Deutsche Welle egyik kollégája is, ahogyan az meg volt velük beszélve.”

Karácsony egyébként a tüntetést követően, ugyancsak a Facebook-on jelentette be, hogy a többi balos miniszterelnök-jelölt-jelölttel egyeztetésbe kezd a Fudan elleni akciózás további lehetőségeiről, ám egyelőre erről sem érkezett információ. Gyurcsány Ferenc mindenesetre szombaton, a demonstrációval egy időben egy palóc-levesről posztolt képet.

Közben Bohár Bániel Facebook-oldalán ma megjelent egy videó Karácsony Gergely egy korábbi interjújáról, amelyet tolmács segítségével adott egy török lapnak. Íme:

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A végén mindenki sajnálta őket, minden században volt egy-kettő.
Az ilyen "katonák" miatt kaptunk kollektív büntetésből, a filmelőadás nem engedélyezését, a belső-külső körlet felmosását 1-szer, 2-szer, 3-szor egymás után ismételve estébé...
Elfordultak, a fal felé és sírtak, legalábbis könnyes szemmel néztek, ha erre kényszerültek.
Először legszívesebben a fejét belevertük volna a falba, hogy értse már meg végre, miről van szó.
Aztán, ahogy múlt az idő a parancsnokok sem foglalkoztak már velük. És mi sem.
Csak legyintettünk, mintha nem is léteznének, én speciel szívem mélyén őszintén megsajnáltam, de "megjavítani" őket lehetetlen lett volna...

Gyurcsány a palóc levesről készült képet is lopta.

Igen mindig elmondják a Parlamentben minden felszólalásuk után a dékások, hogy Dobrev lesz a minielnök.
Ez már le van Bidennel, Brüsszellel zsírozva?

Tök jó vagy Dani! :))) Égesd a rongyot!

Ezt nem tudom, de nyert volna, ha igen.
Bár reménytelen lehetett volna, akinek mindegy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés