Faló

2021. június 8. 7:50

Friss Róbert
Népszava
Az ellenzék nem tehet mást, mint jelzi: fel fogja mondani a kínai szerződéseket.

„Az ellenzék még kormányra sem került, de máris szembe találta magát első – és ha Moszkvára pislogunk, nem is az utolsó – nemzetközi vitájával. Ha komolyan vesszük Karácsony Gergely szavait – »a Fudan-ügy a Fidesz erkölcsi öngyilkossága« -, és ha az ellenzék eltökélt az egyetem elutasításában, úgy nem is tehet mást, mint jelzi: fel fogja mondani a kínai szerződéseket.

Ezzel szemben ott a kínai nagykövetség közleménye: Karácsony beszéde »durva beavatkozás Kína belügyeibe és a két nép baráti és kölcsönösen előnyös együttműködésének szándékos szabotálása... szigorúan elítéljük ezt«.

Lehet most vitatkozni, hogy ki avatkozik be kinek a belügyeibe, de ez mellékes. A lényeg, hogy az ellenzék (a téren is) kimondta: Magyarország a nyugati szövetséghez tartozik, és nemcsak a geopolitikai tömbhöz, hanem sajátjaként tekint az európai szellemi örökségre is. Nem a kínai néppel van bajunk, hangzott el nagy tapssal kísérve – erről a kínai közlemény megfeledkezett -, mert az ellenzék nem keveri össze a népet, a nemzetet a regnáló államhatalommal, amely különösen érzékeny a Tieananmen tér emlékére, az ujgurokra és a keresztényüldözésre. Baja azzal van, hogy nem akar trójai falóként szolgálni a kínai geopolitikai játszmákban, amelyek része az EU gyengítése, hogy az ne lehessen erős, autonóm szereplője a geopolitikának. Ebben pedig a kínai – és az orosz – kormánnyal osztozik az Orbán-kabinet is, amely nem mellesleg privát anyagi hasznot is remél a geopolitikai fondorlatoktól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv propagandistáját olvashattuk.
Gyurcsány úgy járkált Kínába, mintha hazamenne. A felesége ajándékot vitt a Fudan egyetemnek. Sok kínai diákot akart látni Mo-on és viszont.
A Gyurcsány kormány tagjai szintén rendszeresen látogatták testverpartjukat, a Kínai Kommunista Pártot.
Gyurcsány jól beküldte az erdőbe Karácsonyt, ő még nem vett részt a tüntin. Ha a Gyurcsány család lenne a minelnök, megépülne a Fudan egyetem némileg módosítva és drágábban.

egyebkent kosz a magas labdat, mostantol eleg kommunikalni hogy ha gyoz az ellenseg, akkor osszeveszunk Kinaval, nem jon majd semmi ami olcso kinai, helyette minden draga import lesz nyugatrol stb stb

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés