Egy ortodox pap szerint pikkelyek nőnek a beoltott emberek testére

2021. június 8. 19:17
Közben Romániában a lakosság 20 százaléka kapta meg mindkét oltását – még tízmilliónál is több beadott vakcina kellene a nyájimmunitáshoz.

Érdekes kijelentést tett egy Neamț megyei ortodox kolostorfőnök – számol be a Főtér.

A pap szerint az oltástól pikkelyek nőnek majd az ember testére és ezzel egy időben persze halálos betegséget is megkapunk, melyre semmiféle ellenszer nincs – hangzott el a prédikációban – amelyről felvétel is készült – az erdélyi magyar portál tudósítása szerint. A Román Ortodox Egyház (BOR) azonnal elhatárolódott a kolostorfőnök kijelentéseitől.

Szóval semmiképp nem kell csodálkozni, hogy a romániai oltáskampány ott tart, ahol tart, míg az ortodox papok is ilyen sci-fi elméleteket terjesztenek a hívek körében – írja a Főtér. De hogyan is áll keleti szomszédunk az oltásokkal?

Eddig több mint négymillió román állampolgár kapta meg mindkét oltást (egészen pontosan 4 036 699), ez azonban a lakosság alig 20 százalékát jelenti.  A problémát az jelenti, hogy az érdeklődés olyan szinten lecsökkent, hogy első oltásra már 20 ezren sem jelentkeznek naponta.

A jelenleg működő oltópontok (996) közel fele üresen kong, vagy alig toppan be jelentkező, ezért Valeriu Gheorghiţă, a kampány koordinátora kedden bejelentette, elrendelik a nyitvatartási program csökkentését, sőt, be is zárják azokat az oltópontokat, ahol tényleg hiába várják az érdeklődőket – derül ki a portál egy másik cikkéből.

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés